Όπως ανακοίνωσε η ιταλική Leonardo οι πτητικές δοκιμές της νέας έκδοσης NG (New Generation) του μεταφορικού αεροσκάφους C-27J Spartan, το οποίο ως γνωστό βρίσκεται και στον ελληνικό οπλοστάσιο, ολοκληρώθηκαν και ότι η παράδοση του πρώτου C-27NG θα γίνει το 2021, σε μη-κατονομαζόμενη χώρα. Η ανάπτυξη της έκδοσης NG ξεκίνησε το 2018 και μπορεί να αποκτηθεί είτε ως νέα κατασκευή, είτε ως πακέτο αναβάθμισης C-27 παλαιότερης έκδοσης. Η πιστοποίηση των νέων συστημάτων ολοκληρώθηκε το 2019, με τις πτητικές δοκιμές να ξεκινούν την ίδια χρονιά.

Τα C-27NG ενσωματώνουν νέες οθόνες πιλοτηρίου, νέο ραντάρ καιρού, νέα συστήματα πλοήγησης και επικοινωνιών και ακροπτερύγια (Winglets). Σύμφωνα με τη Leonardo η ανάπτυξη του C-27NG ήταν αναγκαία ώστε το αεροσκάφος να είναι συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και να παραμείνει στην αιχμή της τεχνολογίας. Τα νέα C-27 θα έχουν μειωμένο επιχειρησιακό κόστος ανά ώρα πτήσης, ενώ παράλληλα θα επιτυγχάνουν και καλύτερες επιδόσεις.

Comments

    1. Η μοναδική περίπτωση για την οποία αδιαφορούμε ως χώρα δεν είναι πάντως, αν σκεφτείς ότι πετάμε ακόμα με Huey ενώ τα σύγχρονα ΝΗ90 τα έχουμε να φυλάγουν τα υπόστεγα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *