Κατά τη διάρκεια του 8ου Σεμιναρίου Ναυτικών Συστημάτων στην Άγκυρα ο Τούρκος Ναύαρχος Αχμέτ Τσακίρ ανακοίνωσε ότι το τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης βλήματα κατά πλοίων Atmaca πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση: «Το Ναυτικό παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο πρόγραμμα Atmaca και οι πρώτες δοκιμαστικές βολές κατά πλοίων θα πραγματοποιηθούν το 2018. Στόχος μας είναι να αντικαταστήσουμε τους Harpoon με ένα τουρκικό βλήμα ανώτερων επιδόσεων και μεγαλύτερης εμβέλειας» δήλωσε ο Τσακίρ. Ο Atmaca έχει παρόμοιες δυνατότητες με τα εν υπηρεσία βλήματα κατά πλοίων Exocet (Γαλλία), C-802 (Κίνα) και Harpoon (ΗΠΑ). Ζυγίζει 800 κιλά και φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 200 κιλών.

Πετά με υποηχητική ταχύτητα, ενώ επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 200 χιλιομέτρων.

Η καθοδήγηση του επιτυγχάνεται μέσω συστημάτων INS/GPS (Inertial Navigation System/Global Positioning System), ενώ κατά την τερματική φάση χρησιμοποιεί ενεργητικό σύστημα ραντάρ για αυτόνομη έρευνα και ανίχνευση στόχου. Παράλληλα με το πρόγραμμα Atmaca η Τουρκία αναπτύξει και τον κινητήρα Kale-3500 με στόχο να τον ενσωματώσει στα βλήματα Atmaca και SOM προς αντικατάσταση του TRI-40.

Σύμφωνα με τον Τσακίρ η ένταξη σε υπηρεσία του Atmaca έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018 ή τις αρχές του 2019. Θα εξοπλίσει τις κορβέτες MILGEM (κλάσης Ada) και τις φρεγάτες Oliver Hazard Perry (κλάσης G).