Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ουκρανικής εταιρίας KMMB Design Bureau (Kharkiv Morozov Machine Building Design Bureau), το νέο τροχοφόρο όχημα BTR-4MV1, το οποίο αποτελεί μέλος της οικογένειας οχημάτων BTR-4, πραγματοποίησε επιτυχημένες δοκιμές κινητικότητας και βολών.

Το BTR-4MV1 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «Arms and Security», η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία το BTR-4-MV1 έχει κατασκευαστεί με υλικά σύγχρονης τεχνολογίας, όλα σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, ενώ είναι πλήρως αμφίβιο. Η σχεδίαση του είναι σπονδυλωτή και εξωτερικά μπορεί να δεχθεί διάφορα επίπεδα θωράκισης, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών το BTR-4MV1 χρησιμοποίησε τον τηλεχειριζόμενο πύργο μάχης BM-3, αν και από κατασκευής το όχημα μπορεί να δεχθεί και άλλους πύργους, όπως οι BAU-23, Grom, BM-7 Parus κ.ά.

Ο πύργος BM-3 Shturm ενσωματώνει το πυροβόλο τύπου ZTM-1 των 30 χιλιοστών, μέγιστου ρυθμού βολής 330 φυσιγγίων το λεπτό, ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και δύο εκτοξευτές αντιαρματικών βλημάτων τύπου Barrier καθοδήγησης λέιζερ. Το όχημα απαιτεί τρία άτομα πλήρωμα (τον οδηγό, τον αρχηγό του πληρώματος και τον πυροβολητής), ενώ μπορεί να μεταφέρει επτά πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες.

Ενσωματώνει πετρελαιοκινητήρα μέγιστης ισχύος 450 ίππων, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα (σε οδό) και μέγιστη εμβέλεια 650 χιλιόμετρα.