Η χθεσινή, νέα επίδειξη αδιαλλαξίας από τους Τούρκους στην Κύπρο και την Αμμόχωστο δεν εξελίχθηκε σε φιέστα, όπως ήθελε ο Ερντογάν. Η βροχή και η έλλειψη κόσμου του χάλασαν τα σχέδια. Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούμε να εκλάβουμε την πρόσκληση προς τους Ελληνοκύπριους να διεκδικήσουν την επιστροφή των περιουσιών τους. Το μόνο σοβαρό, από τη χθεσινή, γελοία συμπεριφορά των Τούρκων στην Κύπρο, ήταν η κοινές δηλώσεις Ερντογάν και Τατάρ περί λύσης δύο κρατών στη βάση της κυρίαρχης πολιτικής ισότητας, δηλαδή τάχθηκαν υπέρ της οριστικής διχοτόμησης του νησιού.

Comments

 1. Προφανως το ΑΚΕΛ δεν ενοχλειται με κατι τετοιες εκδηλωσεις.
  Ενοχλειται μονον οταν πετουν Ελλαδικα αεροπλανα στη Κυπρο.

 2. Όποος ξέρει πραγματικά τις προθέσεις της τουρκίας για την Κύπρο δεν πρέπει να ξαφνιάζεται από την εξέλιξη της τουρκικής πολιτικής. Οι τούρκοι θέλουν μέσω της απειλής διχοτόμησης να εκβιάσουν για λύση μη βιώσιμου κράτους φρανκενστάιν ώστε να εξασφαλίσουν την κατοχή ολόκληρης της Κύπρου.

  Η μόνη λύση για την Κύπρο είναι η απελευθέρωση. Όλα τα άλλα είναι απλά αστεία. Εϊχαμε 46 χρόνια να ετοιμαστούμε γι αυτό ώστε να εκμεταλευτούμε όποια ευκαιρία παρουσιαζόταν. Να ετοιμαστούμε, οικονομικά, πολιτικά, ιδεολογικά, πνευατικά, στρατιωτικά, διπλωματικά. Αντ΄αυτού δε φροντίσαμε ούτε για την επαρκή άμυνα του νησιού με συνέπεια νέα τετελεσμένα επί της κυπριακής ΑΟΖ. 46 χρόνια Κύπρος και Ελλάδα ζουν σε άρνηση της πραγματικότητας.

  1. Μόνη λύση του κυπριακού είναι η Ε Ν Ω Σ Η .γι’αυτό αγωνίστηκαν και θυσιάστηκανε α Αυξεντίου,ο Καραολης, ο Δημητρίου,κ.α. ήρωες του ελλ.εθνους.

   1. Συμφωνώ.

    Η μόνη λύση είναι η ένωση της ελεύθερης Κύπρου με την Ελλάδα.

    Το επόμενο βήμα θα είναι η προετοιμασία (εξοπλιστικά) καλλιεργώντας τις κατάλληλες συμμαχίες στην περιοχή και περιμένοντας την κατάλληλη συγκυρία ώστε να ελευθερώσουμε και το υπόλοιπο νησί.

    Εδώ βέβαια χρειάζονται ηγεσίες πατριωτικές με μυαλό και όχι πιόνια.

 3. Η Κύπρος μόνο με πόλεμο μπορεί να ελευθερωθεί.

  Και αν είναι να βάλει πόδι ο Τούρκος σε ολόκληρο το νησί με «λύσεις» τύπου Ανάν καλύτερα να τρενάρουν οι Κύπριοι αδερφοί όσο μπορούν ώστε να σπάσουν τα νεύρα των Τούρκων και να προχωρήσουν στην «διχοτόμηση».

  Το ελεύθερο κομμάτι της Κύπρου να ενωθεί με την Ελλάδα και να προετοιμαστούν από κοινού με το εξοπλισμό του νησιού και με σχεδιασμό.

  Με την πρώτη ευκαιρία και τις κατάλληλες συγκυρίες και αφού έχουμε προηγουμένως προετοιμαστεί κατάλληλα (εξοπλιστικά) και με μια αφορμή που θα μας την δώσουν έτσι κι αλλιώς οι απέναντι κηρύσσουμε τον πόλεμο και ελευθερώνουμε και το υπόλοιπο νησί.

  Λύσεις στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και με βάση το διεθνές δίκαιο με τους Τούρκους δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις με αυτούς.

  Οι Τούρκοι μόνο με τα όπλα και την ισχύ σου καταλαβαίνουν.

 4. Ο διπλωματικός αποκλεισμός του ψευδοκράτους και η μη αποδοχή καθ οιοδήποτε τρόπο των πολιτικών τετελεσμένων που προσπαθεί να επιβάλει η κατοχική Τουρκία, είναι εκ των ουκ άνευ.

  Όμως στο βαθμό που ο ελληνισμός δεν διατίθεται να ματώσει πρός απελευθέρωση των κατεχομένων, ουδείς άλλος πρόκειται να φερθεί ως ελληνικότερος των Ελλήνων.
  Τα στρατεύματα κατοχής και οι έποικοι μόνο δια βίας και εξαναγκασμού εγκαταλείπουν την κατεχόμενη Κύπρο.
  Οτιδήποτε άλλο, καταναλώνεται εν είδει γλαρόσουπας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *