Καζάνι που βράζει η Αρμενία, ιδιαίτερα μετά τις τραγικές εικόνες ξεριζωμού των Αρμενίων από τις περιοχές που περνάνε πλέον στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, τα οποία συνοδεύονται και από εικόνα, οι Αρμένιοι φεύγουν από τα εδάφη τους αφού πρώτα καίνε τα σπίτια και τις εκκλησίες τους. Η συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στην Αρμενία η οποία χάνει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που είχε στην κατοχή της.

Αυτό που μεσολάβησε μεταξύ του πρώτου πολέμου μέχρι τον πόλεμο του 2020 ήταν η επένδυση του Αζερμπαϊτζάν στην προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων. Σημαντική επίσης ήταν και η έμπρακτη στήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν και η απουσία ουσιαστικής στήριξης της Αρμενίας από τη Ρωσία, ακόμα και όταν το Αζερμπαϊτζάν κατέρριψε, κατά λάθος, ρωσικό ελικόπτερο. Πλέον η Ρωσία και η Τουρκία θα επιβλέπουν, με στρατιωτικό προσωπικό, την εφαρμογή της συμφωνίας.

Comments

  1. Για άλλη μια φορά οι Αρμένιοι διώκονται Για άλλη μια φορά οι γύρω σφυράνε αδιάφορα. Η Τουρκία ενισχύεται και κάνει επίδειξη ισχύος. Ελπίζω να πάρουμε το μάθημα για τα UAV αλλά και για το χειρισμό της κατάστασης Ελπίζω αλλά φοβάμαι ότι οι άχρηστοι δεν θα κάνουν τίποτα

  2. Να τα βλεπουμε αυτα και να μην παρασυρομαστε απο σαπιες ιδεολογιες,που ευαγγελιζονται «πολυφυλετικες και πολυπολιτισμικες» κοινωνιες.

    1. Μπράβο αγαπητε φίλε!
      Οι εικόνες αυτές πρέπει να αποτελέσουν μάθημα για εμάς και τους κύπριους αδερφούς μας.παρτε Κάνενα άρμα μάχης,κανένα νορα κ.α.,αδέρφια,θα σας κάνει να κοιμάστε πιο ήσυχοι την νύχτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *