Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) από εκπαίδευση των μηχανοκίνητων μονάδων το προηγούμενο διάστημα είναι εντυπωσιακές.

Συγκεκριμένα το διήμερο 11 και 12 Ιανουαρίου 2022, μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση σε χιονοσκεπή εδάφη και υπό συνθήκες δριμέος ψύχους, εκμεταλλευόμενες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. Η επιχειρησιακή εκπαίδευση περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τακτικές ασκήσεις επιπέδου Μηχανοκίνητης Διμοιρίας, Ουλαμού Μέσων Αρμάτων και Ουλαμού Πυροβολικού.

Όπως σας έχει ενημερώσει το DefenceReview.gr το ΓΕΣ προωθεί το επόμενο διάστημα πακέτο εκσυγχρονισμού για τα άρματα μάχης Leo 1 A5 και Leo 2 A4.

Το πακέτο εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης θα κινηθεί σε δύο άξονες. Στο σκέλος της αντικατάστασης του σκοπευτικού του πυροβολητή από σκοπευτικό νεότερης γενιάς καθώς και στην αναβάθμιση των επικοινωνιακών μέσων και στη γενικότερη αντίληψη της τακτικής εικόνας. Τόσο τα Leopard 2 A4 όσο και τα Leopard 1 A5 διαθέτουν πρώτης γενιάς σκοπευτικά και συγκεκριμένα φέρουν το WBG-X. Ο στόχος είναι να αντικατασταθεί το παρωχημένο σκοπευτικό ημέρας και νύχτας (θερμικό) από σύγχρονο ώστε να βελτιωθεί η μαχητική ικανότητα των αρμάτων Leopard 2 A4 και Leopard 1 A5 σε βεληνεκές και ακρίβεια βολών.

Το επιχειρησιακό ζητούμενο είναι η αύξηση του βεληνεκούς και της ακρίβειας όπως προαναφέρθηκε σε αποστάσεις πάνω από 2000 μέτρα, ώστε τα παραπάνω άρματα να είναι σε θέση να εκτελούν βολές σε αποστάσεις όσες και τα Leopard 2 HEL που διαθέτουν το σύστημα Ophelios.

Παράλληλα εξετάζονται και επιπρόσθετες επιλογές αναβάθμισης στους τομείς της θωράκισης και βελτίωσης προστασίας.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα άρθρα: