Σε μια εξαιρετικά σημαντική ομιλία ο Αρχηγός Στόλου τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο σε επίπεδο ΓΕΝ όσο και σε επίπεδο ΑΣ με σύμμαχο το φιλότιμο και το μεράκι του προσωπικού οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται ώστε να κρατούν το ΠΝ αξιόμαχο και ισχυρό.

«Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος. Θέλω να το αισθανθούμε όλοι, να το βιώσουμε και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διατηρούμε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό την θαλάσσια και ναυτική ισχύ μας, χάρη στις οποίες η Ελλάδα όχι μόνο επιβιώνει αλλά και μεγαλουργεί. Επένδυση στο ναυτικό είναι επένδυση στην Ελλάδα μας».

Ο Αντιναύαρχος Παυλόπουλος σημείωσε ότι «με τη λήξη της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018 τα πολεμικά μας πλοία θα βρεθούν διεσπαρμένα σε διάφορα λιμάνια από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Ο κάθε Έλληνας και κυρίως οι ακρίτες μας, θα νιώσουν τη δυναμική και τον παλμό που είχε, διατηρεί και ενισχύει ο Στόλος μας, ένας Στόλος με 72 κύριες μονάδες, 18 ελικόπτερα και σημαντικό αριθμό ομάδων ειδικών επιχειρήσεων, ένας Στόλος ισχυρός και ετοιμοπόλεμος που αποσπά το σεβασμό φίλων και συμμάχων».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» βρίσκονται η λήκυθος με την καρδιά του Κανάρη, το οστεοφυλάκιο με τα οστά της Μπουμπουλίνας και η λήκυθος με την καρδιά του Μιαούλη. «Σχεδόν δύο αιώνες μετά τους ηρωικούς αγώνες της Ελληνικής Επανάστασης», τόνισε με έμφαση ο αρχηγός Στόλου, «οι Ναύαρχοι του τρινήσιου στόλου, ο μπουρλοτιέρης, Κωνσταντής Κανάρης από τα Ψαρά, ο ναυμάχος Ανδρέας Μιαούλης από την Ύδρα και η καπετάνισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα από τις Σπέτσες, συμμετείχαν όλη αυτή την εβδομάδα μαζί με τους 4.500 άνδρες και γυναίκες του Στόλου και 52 πολεμικά πλοία, εκπέμποντας το μήνυμα του αξιόμαχου προς πάσα κατεύθυνση. Ένα αξιόμαχο σφυρηλατούμενο μέσα από σκληρή εκπαίδευση και προσπάθεια, σε πείσμα των καιρών και της κρίσης, το οποίο παράγεται μέσα από το καθημερινό και αθόρυβο έργο των στελεχών μας».

Comments

  1. 9 Kortenaer εκ των οποίων 6 εκσυγχρονισμένες, μεσος όρος ηλικίας 37-40 ετών…το αργότερο μέχρι το 2025 πρέπει να χουν παροπλιστεί..ΟΛΕΣ!!
    4 ΜΕΚΟ 200,..αναμενουν,..εκσυγχρονισμό της πλάκας,….25 εκ ευρώ έκαστη απο αρχικό προγραμματισμό 100 εκ ευρώ έκαστη.
    ηλικίες 27, 25, 23, 23…
    στο τέλος της δεκαετίας του 2020, θα έχουμε μείον 9 Κόρτεναερ και ήδη θα διάγουν τα τελευταία τους χρόνια σε υπηρεσία.
    Άρα.. σήμερα, όχι χθες, πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες για ανανέωση του στόλου σε σημαντικό αριθμό μονάδων. Σε πρώτο στάδιο για αντικατάσταση των S, σε δεύτερο για τις MEKO….αν και εδώ δε γίνει κάτι άμεσα,….τότε……ΔΕΝ θα έχουμε στην κυριολεξία ΠΛΟΙΑ στη Θάλασσα άρα δεν πρόκειται να υπάρχει και πατρίδα. Για όποιον καταλαβαίνει…κατάλαβε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *