Η Naval Group καλωσόρισε μια σημαντική ελληνική βιομηχανική αντιπροσωπεία στο Lorient για να συζητήσει νέες ευκαιρίες για ενσωμάτωση ελληνικών εταιρειών στην εφοδιαστική της αλυσίδα. Στις 15 Μαρτίου, η Naval Group υποδέχθηκε περισσότερες από είκοσι ελληνικές εταιρείες στο ναυπηγείο της στο Lorient. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από κοινού με τον ΣΕΚΠΥ, σε συντονισμό με την HEMEXPO, δύο μεγάλους ελληνικούς βιομηχανικούς συνδέσμους. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή οι φρεγάτες FDI του Πολεμικού Ναυτικού και συζήτησαν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική επίσκεψη στο ναυπηγείο της στο Lorient που διοργάνωσαν από κοινού η Naval Group με τον ΣΕΚΠΥ, σε συνεργασία με την HEMEXPO. Σκοπός της αποστολής ήταν να συζητηθούν και να αναζητηθούν νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες ώστε να ενσωματωθούμε στην εφοδιαστική της αλυσίδα της Naval Group. Στην αποστολή συμμετείχαν 22 ελληνικές εταιρείες οι οποίες επισκέφτηκαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται οι φρεγάτες FDI του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ταυτόχρονα είχαν την δυνατότητα σε Βusiness 2 Βusiness συναντήσεις να συζητήσουν με γαλλικές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και συνεργασίες. Στα πλαίσια της επίσκεψης ακόμα 2 ελληνικές εταιρείες υπέγραψαν συμβόλαια. Πρόκειται για τις Marita Hellas και τη Farad (μέσω του προμηθευτή της Naval Group AXIMA, μιας εταιρείας της EQUANS). Οι δύο εταιρείες έρχονται να προστεθούν στις ήδη 15 εταιρείες που έχουν ήδη ενεργές συμβάσεις και ακόμα μία που βρίσκεται μόνιμα στα ναυπηγεία και συμμετέχει στην κατασκευή των φρεγατών με συνολικά να έχουν υπογραφεί 50 συμβάσεις.

Ο Τάσος Ροζολής Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τόνισε σε δήλωσή του: «Μετά από πρωτοβουλία του ΣΕΚΠΥ και με την συνεργασία της HEMEXPO, 24 ελληνικές εταιρείες έδωσαν δυναμικά το παρόν στα ναυπηγεία της Naval Group στη Lorient προκειμένου να προωθήσουν τις συνεργασίες τους με την Naval Group και τους υποκατασκευαστές της. Είμαστε δε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί σήμερα 2 επιπλέον εταιρείες μέλη του ΣΕΚΠΥ υπέγραψαν συμβάσεις με την Naval Group πέραν των 15 που έχουν ήδη ενεργές συμβάσεις και της μίας που βρίσκεται μόνιμα στα ναυπηγεία και συμμετέχει στην κατασκευή των ελληνικών φρεγατών με Έλληνες εργαζόμενους. Ο ΣΕΚΠΥ συνεχίζει αταλάντευτα την προσπάθεια προώθησης και ανάπτυξης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας με την συμμετοχή όλο και περισσότερων Ελληνικών εταιρειών στα εξοπλιστικά προγράμματα».

Οι εταιρείες που συμμετείχαν:

1. SEKPY
2. ALTUS
3. EIGHTBELLS
4. ELECTROPNEUMATIC
5. EMEK
6. EMMIS
7. ERGOMATIC
8. EUROTRADE S.A
9. FARAD
10. FEAC ENGINEERING
11. LAMBDA AUTOMATA
12. LOGSTAIL
13. MARITA HELLAS
14. MILTECH
15. NAP ENGINEERING
16. PSYCTOTHERM
17. SSMART
18. SSMART
19. SPACE HELLAS
20. TEMMA
21. UTECO
22. SGL ENGINEERING
23. BELLOWS