Μέσα στο 2020 ο Νοτιοκορεατικός Στρατός θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία της αντικατάστασης των παλαιών συστημάτων εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας M-167 Vulcan (Κ263Α3 σε υπηρεσία από τη Νότιο Κορέα, τεθωρακισμένο όχημα K200 με πυροβόλο Gatling M61 Vulcan). Το K30 Biho II παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση «EDEX 2018». Ενσωματώνει ένα πυροβόλο των 30 ή των 40 χιλιοστών και διπλό ή τετραπλό εκτοξευτή αντιαεροπορικών βλημάτων πολύ μικρού ή μικρού βεληνεκούς σε τροχοφόρο όχημα Tigon (8 x 8) ή σε ερπυστριοφόρο AS21 Redback.

Και τα δύο πυροβόλα μπορούν να εκτοξεύσουν πυρομαχικά πυροδότησης στον αέρα (ABM : AirBurst Munitions). Οι επιλογές των αντιαεροπορικών βλημάτων είναι τα βρετανικά Javeline ή Starburst, σε διαμόρφωση δύο βλημάτων μέγιστου βεληνεκούς 7 χιλιομέτρων, τα γαλλικά Mistral, σε διαμόρφωση δύο βλημάτων μέγιστου βεληνεκούς 6 χιλιομέτρων), τα αμερικανικά AIM-9X Sidewinder, σε διαμόρφωση τεσσάρων βλημάτων μέγιστου βεληνεκούς άνω των 10 χιλιομέτρων (στην έκδοση εκτόξευσης από το έδαφος) και τα ευρωπαϊκά CAMM (Common Anti-Air Modular Missile) σε διαμόρφωση δύο ή τεσσάρων βλημάτων μέγιστου βεληνεκούς 25 περίπου χιλιομέτρων.

Το όχημα, εκτός της εργοστασιακής του θωράκισης, μπορεί να εφοδιαστεί και με επιπλέον θωράκιση, αν και εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης. Το όχημα ενσωματώνει πετρελαιοκινητήρα μέγιστης ισχύος 525 ίππων και σύστημα μετάδοσης της κίνησης ελεγχόμενο ηλεκτρονικά. Απαιτεί τρία άτομα πλήρωμα και, εκτός από αντιαεροπορικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα υποστήριξης του Πεζικού με πυρά. Η δράση του K30 Biho II είναι ανεξάρτητη καθώς ο πύργος ενσωματώνει ραντάρ ιχνήλασης στόχων μέγιστου βεληνεκούς 15 χιλιομέτρων και ραντάρ επιτήρησης, τεχνολογίας AESA, μέγιστου βεληνεκούς 35 χιλιομέτρων.