Όπως δήλωσε ο Grigory Zakamennykh, Γενικός Διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου Burevestnik, στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «DexExpo 2020», η παραγωγή του νέου, ρωσικού αυτοκινούμενου πυροβόλο 2S35 Koalitsiya-SV των 152 χιλιοστών, θα ξεκινήσει εντός του 2020 με στόχο την ένταξη του σε υπηρεσία το 2022. Μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί 10 πυροβόλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για δοκιμές. Το πυροβόλο ενσωματώνει την κάννη 2A88, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο μεγάλος ρυθμός βολής των 16-20 βλημάτων το λεπτό (τυπικός και μέγιστος ρυθμός αντίστοιχα). Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Koalitsiya-SV έγινε το 2015, στη διάρκεια της παρέλασης για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ ΠΠ.

Ενσωματώνει κινητήρα 1.000 ίππων και ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών για την αυτοπροστασία του. Σε υπηρεσία θα αντικαταστάσει τα 2S19 Msta. Αρχικά το Koalitsiya-SV αναπτύχθηκε ως έκδοση του 2S19 Msta, στο ίδιο όχημα με νέο πύργο, αλλά το 2010 αποφασίστηκε να εγκαταλειφτεί αυτή η προσέγγιση υπέρ μιας νέας σχεδίασης, η ανάπτυξη της οποίας ξεκίνησε το 2014. Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι μόλις τρία (3) άτομα, λόγω του μεγάλου βαθμού αυτοματισμού που ενσωματώνει το πυροβόλο (σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάπτυξη της τροχοφόρας έκδοσης 2S35-1 Koalitsiya-SV-KSh σε όχημα Kamaz 6560). Με συμβατικά πυρομαχικά το μέγιστο βεληνεκές είναι 40 χιλιόμετρα, ενώ με κατευθυνόμενα πυρομαχικά το μέγιστο βεληνεκές διπλασιάζεται, στα 80 χιλιόμετρα.

Ο μεγάλος ρυθμός βολής (16-20 βλήματα το λεπτό) είναι αποτέλεσμα της χρήσης ενός νέας τεχνολογίας αυτόματου συστήματος γέμισης. Το εντός του οχήματος απόθεμα πυρομαχικών είναι 60-70 πυρομαχικά (τυπική και μέγιστη μεταφερόμενη ποσότητα αντίστοιχα). Το Koalitsiya-SV συνοδεύεται και από όχημα ανεφοδιασμού, το οποίο μπορεί να ανεφοδιάσει το πυροβόλο εντός 15 λεπτών. Το πυροβόλο ενσωματώνει ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου το οποίο ελέγχει, μεταξύ άλλων, τον τύπο και τον αριθμό των αναγκαίων πυρομαχικών, ανάλογα με το στόχο που πρέπει να προσβάλει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *