Ο Αμερικανικός Στρατός υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης με την φινλανδική Patria με στόχο τη διερεύνηση της περίπτωσης ενσωμάτωσης το πύργου του αυτοκινούμενου όλμου NEMO των 120 χιλιοστών επί οχημάτων Stryker.

Το ενδιαφέρον για το NEMO εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος FIFT (Mortar Future Indirect Fire Turret), το οποίο έχει ως στόχο την αύξηση της ταχύτητας και της ακρίβεια των βολών όλμων των Ταξιαρχιών του Αμερικανικού Στρατού.

Ο NEMO υπηρετείται από τρία άτομα (πυροβολητής και αρχηγός στοιχείου και δύο γεμιστές), λειτουργεί από τις -3° έως τις +85° και μπορεί να εμπλέξει στόχους έως τα 10 χιλιόμετρα. Ο μέγιστος ρυθμός βολής είναι 10 βλήματα το λεπτό, ενώ μπορεί να εκτελέσει προσβολή στόχου με τη μέθοδο της πολλαπλής ταυτόχρονης προσβολής (MRSI : Multiple-Round Simultaneous-Impact).

Comments

  1. Θα μπορούσαν να τα προμηθευτούν για τις επιλαρχιες αναγνωρίσεως του Στρατού μας και να εκτοξεύσουν την ισχίη πυρός τους αλλά….

  2. Ένα όπλο που θα είχε νόημα στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στα νησιά ως ελαφρύ πυροβολικό για αποτροπή απόβασης από τουρκικά ταχυσκάφη. Στην διαμόρφωση με κοντεινερ όμως που μπορεί έως 100 βλημάτα.

  3. Όταν ήταν να πάρουμε 450 ΒΜΡ-3 που σήμαινε 450 όλμοι των 100χλστ και ταυτόχρονα 450 α/τ φορείς και ταυτόχρονα 450 ΤΟΜΑ για όλο το μήκος της συνοριογραμμής σε κάποιους που σαν φαντάροι πρέπει να υπηρετήσαν στο ακριτικό… πεντάγωνο δεν άρεσαν γιατί βγαίναν οι στρατιώτες με άλμα. Οι όλμοι στον ΕΣ έπρεπε να είναι απόλυτη προτεραιότητα.(φθηνό και φονικό). Τα συγκεκριμένα εντωμεταξύ αν είχαμε λίγο μεγαλύτερα σκάφη για τους αμφίβιους μεταφέρονται οι ΝΕΜΟ επί αυτών και τότε δεν αγχώνεσαι τι γίνεται στα κάθε Ίμια απλά ρίχνεις άμεσα 2-3 και γειά σας

    1. Πες τα ρε φιλε. Απλα μειον στο ρωσσικο ειναι το αναιμικο σασι για ΤΟΜΑ. Βεβαια λυνεται αν πληρωσεις για εξτρα θωρακιση. Πιστευω 350 με εξτρα θωρακιση πλα’ι’ στα 350 Λεο2 και τα Απατσι θα σφραγιζαν το ποταμι για μισο αιωνα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *