Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε συζητήσεις με τη Γαλλία και τη Γερμανία για τη συμμετοχή του Λονδίνου, αρχικά ως παρατηρητής, στο πρόγραμμα ανάπτυξης νέου άρματος μάχης MGCS (Main Ground Combat System). Ένα από τα θέματα των συζητήσεων είναι και ο βαθμός πρόσβασης της Μεγάλης Βρετανίας στο πρόγραμμα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Γαλλία και Γερμανία έχουν αποδεχθεί τη Μεγάλη Βρετανία ως παρατηρητή, αλλά απομένει να καθοριστούν οι σχετικοί όροι πριν υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό. Το πρόγραμμα MGCS αφορά στην ανάπτυξη ενός νέου άρματος μάχης το οποίο θα αντικαταστήσει, μετά το 2035, τόσο τα Leopard-2 όσο και τα Leclerc.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα MGCS μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο, το οποίο καταγράφει και όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σχετικά με το Leopard-2:

Comments

  1. Οι Εγγλέζοι αντιλήφθηκαν τα αυτονόητα έχοντας υπόψην ότι μόνοι τους δεν μπορούν ούτε αυτοί πλέον να σηκώσουν ένα εθνικό πρόγραμμα για άρμα νέας γενιάς και αποφάσισαν να πάνε με εκείνους που έχουν τις γνώσεις και τα μέσα να αναπτύξουν ένα νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει στο μέλλον τα Challenger,Leopard και Leclerc. Μένει να συμφωνήσουν οι Γερμανοί που έχουν την ηγεσία στο πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *