Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο τροχοφόρο (8 x 8) τεθωρακισμένο όχημα BOV (Bojove Opancierovane Vozidlo) θα ξεκινήσει δοκιμές πεδίου. Η απόφαση πάρθηκε μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εργοστασιακών δοκιμών του οχήματος. Με το πέρας των δοκιμών πεδίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι παραδόσεις, εντός του 2018. Σε υπηρεσία θα αντικαταστήσουν τα 69 εν υπηρεσία τεθωρακισμένα οχήματα BVP-1 (έκδοση του γνωστού BMP-1).

Το BOV, μια διαμόρφωση του AMV-XP (Armored Modular Vehicle-Extended Payload), αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Φιλανδίας και της Σλοβακίας και εξοπλίζεται με τον σλοβακικής σχεδίασης και ανάπτυξης πύργο Turra, ο οποίος ενσωματώνει το πυροβόλο 2A42 των 30 χιλιοστών, ενώ διαθέτει υποδομή υποδοχής εκτοξευτών κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων.

Το όχημα είναι αμφίβιο και έχει βάρος μάχης 28 τόνους, μήκος 8,22 μέτρα, πλάτος 3 μέτρα και ύψος 2,4 μέτρα (εκτός του πύργου) ή 3,79 μέτρα με τον πύργο. Το BOV επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 100 χιλιόμετρα την ώρα και εμβέλεια 700 χιλιόμετρα, ενώ επιταχύνει στο 30 χιλιόμετρα την ώρα σε 6 δευτερόλεπτα και στα 60 χιλιόμετρα σε 20 δευτερόλεπτα.