Στην έκθεση χερσαίων συστημάτων AUSA 2017 (Association of US Army) παρατηρήθηκε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μικρά, ελαφρά τακτικά οχήματα. Στην έκθεση «κυριάρχησε» η αμερικανική Polaris η οποία υπέγραψε μια σειρά από νέα συμβόλαια για τα οχήματα της, τα οποία έχει εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες, όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρίας, Ντάγκ Μαλικόφσκι.

Μεταξύ άλλων η  εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες πώλησης οχημάτων με τη Λετονία, τη Σαουδική Αραβία, με χώρες της Κεντρικής Αφρικής κ.ά. Αν και ο κ. Μαλικόφσκι δεν αποκάλυψε τα συστήματα που προμηθεύτηκαν οι χώρες αυτές, ωστόσο ανέφερε ότι περιλαμβάνουν το σύνολο των στρατιωτικών οχημάτων που σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει η Polaris: πετρελαιοκίνητα ή βενζινοκίνητα δίκυκλα ή τετραθέσια οχήματα της οικογένειας MRZR, οχήματα Dagor, οχήματα λογιστικής υποστήριξης ή κοινής ωφέλειας, καθώς και τα μικρότερα βενζινοκίνητα οχήματα παντός εδάφους MV-850.

Ο Μαλικόφσκι ανέφερε ότι ο Καναδάς, ο οποίος προμηθεύτηκε 36 MRZR-D το 2016, άσκησε πρόσφατα το δικαίωμα προαίρεσης που είχε και προμηθεύτηκε άλλα 18 οχήματα. Η Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύει συνολικές πωλήσεις στρατιωτικών οχημάτων της Polaris κάτω των $ 3.000.000, η Ευρώπη έχει κυριαρχήσει στις αγορές οχημάτων Dagor, ενώ η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αμερική κυριαρχούν στις πωλήσεις των οχημάτων MRZR (στις ΗΠΑ η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, οι Πεζοναύτες και ο Στρατός διαθέτουν οχήματα-παραλλαγές του MRZR).

Σύμφωνα με τον κ. Μαλικόφσκι η αγορά ελαφρών τακτικών οχημάτων παντός εδάφους και πολλαπλού ρόλου αναμένεται να ενισχυθεί στο εγγύς μέλλον λόγω της μεγάλης ζήτησης για φτηνές λύσεις οι οποίες όμως προσφέρουν σειρά δυνατοτήτων για ευρεία γκάμα επιχειρησιακών αποστολών.