Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι παρέλαβε και ενέταξε σε υπηρεσία το 400ο και τελευταίο ελικόπτερο γενικής χρήσης UH-72A Lakota, το οποίο αποτελεί την στρατιωτική έκδοση του ευρωπαϊκού Η-145 (EC-145) της Airbus Helicopters.

Το ελικόπτερο επιλέχθηκε ως ένα ελαφρύ ελικόπτερο γενικής χρήσης, με έμφαση στην εκπαίδευση, προκειμένου να αποδεσμευτούν από δευτερεύοντες ρόλους τα τακτικά μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 Black Hawk και να ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης των ελικοπτέρων UH-1 Huey και OH-58A Kiowa Warriors.

Η παράδοση του πρώτου ελικοπτέρου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 (το κόστος του προγράμματος ξεπέρασε τα $ 3 δισεκατομμύρια). Το 2010 ο Αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να αναβαθμίσει ένα μέρος του στόλου για ρόλους ασφάλειας και υποστήριξης (αστυνόμευση, επιβολή της τάξης, έρευνα και διάσωση, διακομιδή ασθενών και τραυματιών, μεταφορά υψηλών προσώπων, περιπολία κ.ά.). Έτσι ορισμένα ελικόπτερα φέρουν υπέρυθρο ηλεκτροπτικό σύστημα, σύστημα εξωτερικού φωτισμού έρευνας, αναλογικό/ψηφιακό σύστημα διαβίβασης εικόνας και ήχου, οθόνη παρατήρησης εξωτερικού χώρου μεγέθους 15 ιντσών, βελτιωμένο σύστημα επικοινωνίας, εξωτερικό βαρούλκο, σύστημα καταγραφής και διαχείρισης εικόνας και ήχου.