Στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών στη Ρεντίνα Θεσσαλόνικης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Αλκιβιάδης Στεφανής διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την αναβάθμιση που συντελείται στον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων. Πριν μια εβδομάδα ο γράφων είχε αναφερθεί στα υποβρύχια σκούτερ της εταιρείας Rotinor που προσδίδουν μοναδικές ικανότητες διείσδυσης και διαφυγής για τις ομάδες ειδικών επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών. Ακολούθησε η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στη Πάχη Μεγάρων όπου ανακοινώθηκε επίσημα η συγκρότηση μονάδας ειδικών επιχειρήσεων αεροπορικών μέσων.

Χθες ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής παρακολούθησε εντυπωσιακή επίδειξη των καταδρομών και μεταξύ άλλων το κυριότερο έκθεμα ήταν το drone τύπου Matrice 300 RTK της εταιρείας DJI. Η πολιτική ηγεσία και ο ΥΦΕΘΑ από τη πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν αξιοποιώντας κονδύλια του μεταναστευτικού με αντικειμενικό σκοπό την αναβάθμιση των δυνατοτήτων επιτήρησης των δυνάμεων καταδρομών που αναπτύσσονται στα σύνορα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι Ειδικές Δυνάμεις του ΕΣ απέκτησαν ικανή ποσότητα drone – UAV τα οποία φέρουν θερμικές κάμερες και συμβάλουν καταλυτικά στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

Τα drones Matrice 300 RTK της εταιρείας DJI τη κορυφαία έκδοση της συγκεκριμένης κατηγορίας drones. Το Matrice 300 RTK έχει μέγιστη εμβέλεια πτήσης τα 15 χιλιόμετρα και αυτονομία πτήσης 55 λεπτά. Μπορεί να επιχειρεί σε ακραίες θερμοκρασίες από -20 κελσίου έως τους 50 βαθμούς. Εξαιρετικά σημαντικό είναι πως το συγκεκριμένο drone μπορεί να σηκώσει αισθητήρα μέγιστου βάρους 2,7 κιλών. Έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει δεδομένα εικόνας σε πραγματικό χρόνο.

Τα συγκεκριμένα drones επιλέχθηκαν λόγω αναλογίας τιμής και απόδοσης από πλευράς δυνατοτήτων. Δίνουν τη δυνατότητα επιτήρησης σε βάθος με ακρίβεια. Παραλήφθηκαν και εντάχθηκαν επιχειρησιακά μετά τα γεγονότα του Έβρου στο πλαίσιο της επιτήρησης συνόρων και αναβάθμισης των Ειδικών Δυνάμεων. Ο ΥΦΕΘΑ υπήρξε πρωτοστάτης στην αναβάθμιση των Ειδικών Δυνάμεων όντας πρώην Αρχηγός ΓΕΣ έχοντας διαπιστώσει τις εξ αρχής τις ανάγκες που υπάρχουν.

Πρόκειται για ένα νευραλγικό υλικό των Ειδικών Δυνάμεων καθώς εκτός των αποστολών στα πλαίσια του μεταναστευτικού δύναται να αξιοποιηθεί σε πλειάδα επιχειρησιακών αποστολών των Ειδικών Δυνάμεων όπως σε αποστολές αναγνώρισης, συλλογής πληροφοριών, στοχοποίησης και επιτήρησης. Για παράδειγμα ολιγομελής ομάδα καταδρομών σε αποστολή αναγνώρισης κάνοντας χρήση drone σε ύψος που δεν θα γίνει αντιληπτό λόγω θορύβου και παρατήρησης δύναται να συλλέξει καθοριστικής σημασίας πληροφορίες ή να εντοπίσει τρωτά και ευπαθή σημεία προ μιας αποστολής κρούσης στα πλαίσια ανορθόδοξου πολέμου. Παράλληλα, το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύεται με ρεαλιστικό τρόπο ώστε να αντιμετωπίζει την απειλή των εχθρικών drones με τακτικές απόκρυψης.

Σε όλες τις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων του κόσμου τα drone αποτελούν ένα άρρηκτα συνδεδεμένο υλικό. Ένα απαραίτητο υλικό που βρίσκεται σε κάθε αποθήκη υλικών μονάδας ειδικών δυνάμεων.

Η απόκτηση των συγκεκριμένων υλικών αναβαθμίζει τις Ειδικές Δυνάμεις του ΕΣ. Οι μονάδες ειδικών δυνάμεων και συγκεκριμένα οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων αποτελούν στρατηγικό εργαλείο στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας. Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση αποστολών ειδικών επιχειρήσεων προϋποθέτουν τα κατάλληλα υλικά είτε αυτά λέγονται υποβρύχια σκούτερ είτε drones. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως συντελείται μια ουσιώδης αναβάθμιση στις Ειδικές Δυνάμεις και αυτό πρέπει να αναδειχθεί και να προβληθεί.

Comments

 1. Ενδιαφέρουσα οπωσδήποτε προσθήκη σε σχέση με την σημερινή κατάσταση.
  Από τη μεριά μου υπάρχει ένας προβληματισμός καθώς πρόκειται για drone που απευθύνεται για κυρίως για πολιτική χρήση. Δεν γνωρίζω αν το link με τον χειριστή θα αντέξει σε πιθανές παρεμβολες ή αν η εικόνα που στέλνει μπορεί εύκολα να υποκλαπεί από τρίτους που διαθέτουν τα συστήματα για κάτι τέτοιο.
  Ενδεχομένως να είναι πολύ καλή λύση την περίοδο της ειρήνης, αλλά ίσως όχι τόσο κατάλληλη για πολεμικές επιχειρήσεις. Ελπίζω να κάνω λάθος!

  1. Θα κανω μια απλη ερωτηση, ετσι ωστε ολοι μας να καταλαβουμε τι παιζοταν με τον μακαριο κι την θεση του ως αρχηγος της τοτε Κυπριακης κυβερνησης.

   Ο μακαριος, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ – με τον πιο επισημο τροπο – την τουρκια να ερθει στην Μεγαλονησο κι να επιβαλει την νομιμοτητα απο το βημα της ολομελιας στον ΟΗΕ;;;;;

   Γιατι ο μακαριος ειχε ως συνομιλιτη ΚΑΙ συμβουλο διεθνων θεματων τον Κισσινγκερ;;;
   (αυτα τα λιγα – η σαπιλα παει ΠΟΛΥ βαθεια)

   οταν με το καλο αποδεσμευτει ο φακελος της Κυπρου, σχεδον τα 2/3 του ελληνοφωνου πολιτικου συστηματος θα βρεθουν ειτε υπο κρατηση ειτε ως απολογοι σε ειδικα δικαστηρια !!

   ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΣΤΙΣ 19-7-1974
   (Πενταλεπτο ηχητικο αποσπασμα απο την ομιλια του Μακαριου στην Εδρα του Συμβουλιου Ασφαλειας του ΟΗΕ στις 19-7-1974 Λιγες ωρες πριν την Εναρξη της Τουρκικης Εισβολης στην Κυπρο)
   https://www.youtube.com/watch?v=ZI3gubThZN0

   Φάκελος Κύπρου | Ο Νίκος Σαμψών αποκαλύπτει.
   https://www.youtube.com/watch?v=4a5FmpOxZ48

   υ.γ.
   Ενα σχεδον μηνα μετα απο τον ερχομο του «Εθναρχης» ο δημοκρατης (!!!) καραμαν-α-λη, εγινε η επεμβαση του Αττιλα 2.
   Ο «Εθθναρχης» του η « Κυπρος κειται μακραν«
   https://www.mikrometoxos.gr/apo-to-i-kypros-keitai-makran-toy-konstantinoy/

   1. Η χωρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις εκείνη την εποχή, μετα απο μια 7ετια χούντας, ηταν σχεδόν υπό διάλυση, και οι περισσότεροι αξιωματικοί ηταν φιλοχουντικοι. Οι Συνταγματρχες αντί να κανουν εκπαίδευση και επιχειρησιακά σενάρια για επέμβαση στην Κύπρο, κυνηγούσαν διαδηλωτές. Η πολεμική προπαρασκευή ηταν ανύπαρκτη, ενω δεν ήξεραν τι γινόταν ουτε στην Τουρκία, ουτε στην Κύπρο λόγω ασχετοσύνης. Υπήρχαν πιο πολλοί κατάσκοποι που παρακολουθούσαν τους «εσωτερικούς εχθρούς» της χούντας, και ελάχιστοι που παρατηρούσαν την Τουρκία και την Κύπρο.

    Ποιος θα πηγαινε να κανει πόλεμο με τέτοιες συνθήκες? Θα μπορούσαμε να χάσουμε νησια και Θράκη. Εκανε το μοιραίο λάθος ο εντελως ανίκανος εγκληματίας Ιωαννιδης, δεν μπορούσε να κανει ακόμη μεγαλύτερο ο Καραμανλής.

    1. Αυτα ποιος σου τα ειπε;;;

     Ελπιζω να μην γραφεις τετοια ανιστορητα βαση καποιου ιδεολογικου κολληματος !!

     Τα πιο κατω ΙΣΤΟΡΙΚΑ καταγραμμενα γεγονοτα μπορουν να βοηθησουν:

     » Έτσι λοιπόν το Μάρτιο του 1972 υπογράφτηκε συμβόλαιο ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και την McDonnell-Douglas για την αγορά 36 αεροπλάνων F-4E Phantom II. Ως «αντιπρόσωπος» της Ελλάδας θα ενεργούσε η USAF. Το συνολικό τίμημα καθορίσθηκε στα $150 εκατομμύρια και η πληρωμή θα γινόταν μέσω FMS. Σίγουρα ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Αθήνας. Αφενός μεν η Αεροπορία αποκτούσε ένα σύγχρονο μαχητικό που ως τότε λίγες μόνο αεροπορίες είχαν και αφετέρου ήταν η «έξωθεν καλή μαρτυρία» της Ουάσινγκτον προς ένα καθεστώς χωρίς συμπάθειες.
     Είχε αποφασισθεί με τα νέα αεροσκάφη να εφοδιασθούν η 339 και η 338. Και οι δύο είχαν την ονομασία «Μοίρα Διώξεως-Βομβαρδισμού». Και οι δύο πετούσαν με Republic F-84F Thunderstreak. Η πρώτη από την 117 Πτέρυγα Μάχης και η δεύτερη από την 115 Πτέρυγα Μάχης. Ως βάση των ελληνικών Phantom αποφασίσθηκε να είναι η 117 ΠΜ, στην Ανδραβίδα. Το 1973 ήταν μια χρονιά με πολλή δουλειά. Η μεν 117 ΠΜ έκλεισε, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για τα νέα αεροπλάνα. Από την άλλη προσωπικό, ιπτάμενο και εδάφους, στάλθηκε στις ΗΠΑ για να εκπαιδευθεί. Ήταν η πρώτη φορά, και μάλλον η μοναδική, που πήγαν για εκπαίδευση 18 πληρώματα, μια ολόκληρη δηλαδή Μοίρα.

     Το πρόγραμμα εξελισσόταν ομαλά. Τα πρώτα ελληνικά F-4E παραδόθηκαν από την McDonnell-Douglas στην USAF, στις 15 Μαρτίου 1974. Ήσαν το 72-01500 και το 72-01501. Το πρόγραμμα είχε την κωδική ονομασία «Ρeace Ιcarus». Μόλις ήσαν έτοιμα έξι αεροπλάνα αναχώρησαν από το St. Louis, την έδρα της McDonnell-Douglas, για την Ανδραβίδα. Η μεγάλη ημέρα ήταν η 5η Απριλίου 1974, όταν προσγειώθηκαν στην 117 ΠΜ με ελληνικά εθνόσημα τα πρώτα ελληνικά Phantom που εντάχθηκαν στην 339 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού. Αν και η κατάσταση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας είχε αρχίσει να παίρνει άσχημη τροπή, η επιχείρηση «Ρeace Ιcarus» συνεχιζόταν κανονικά. Αλλωστε και η εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ δεν ήταν καθόλου καλή.
     Το σκάνδαλο Watergate είχε φουντώσει. Τα στοιχεία ότι και ο ίδιος ο Richard Nixon είχε αναμιχθεί είχαν βγει στη δημοσιότητα και έδειχναν αξιόπιστα. Το Μάιο εκείνης της χρονιάς έφθασαν στην Ανδραβίδα άλλα πέντε αεροπλάνα και τον Ιούνιο τρία. Στις 15 Ιουλίου ο Ιωαννίδης ξεκίνησε το «θεάρεστο» έργο του να «τελειώνει» με το Μακάριο. Στις 20 ο Αττίλας πάτησε το πόδι του στην Κύπρο. Αν και τα ελληνικά F-4E δεν μπορούσαν με τίποτα να θεωρηθούν ετοιμοπόλεμα, εντούτοις ετοιμάσθηκαν να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις που ΘΑ αποφάσιζε η τότε Κυβέρνηση. Φυσικά τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Το μόνο που συνέβη ήταν η καταστροφή ενός, του 72-01506, από τα πολύτιμα Phantom σε ατύχημα κατά την προσγείωσή του στο Ηράκλειο.
     https://www.ptisidiastima.com/f-4e-rf-4e-phantom/

     Υπήρξαν δύο υποψηφιότητες. Η μία ήταν το καλύτερο μαχητικό εκείνης της εποχής: Το F-4E Phantom II της McDonnell-Douglas. Η άλλη, το τελευταίο επίτευγμα της γαλλικής αεροπορικής βιομηχανίας: Το Mirage F.1C της Avions Marcel Dassault-Breguet Aviation. Για το πρώτο οι συζητήσεις γίνονταν όχι με την κατασκευάστρια εταιρία αλλά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αντίθετα για το Mirage F.1C όλες τις επαφές τις έκαναν οι άνθρωποι της ΑΜD-ΒΑ. Την εποχή εκείνη είχε αρχίσει η λεγόμενη (ευρωπαϊκή) «Αγορά του αιώνα» και μια έκδοση του Mirage F.1 ήταν ένα από τα προτεινόμενα αεροσκάφη 4*. Ακόμα δεν είχε κερδίσει καμία παραγγελία αλλά οι Γάλλοι πίστευαν ότι θα ήταν οι νικητές. Θέλοντας λοιπόν η ΑΜD-ΒΑ να αρχίσει να «μπαίνει» στην αγορά αλλά και να κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις, έκανε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση. Πρότεινε ελληνική συμμετοχή, κατά 20%. Ήταν μια σοβαρή προσπάθεια της Γαλλίας να διεισδύσει σε μια περιοχή καθαρά «αμερικανική». Τελικά η πρόταση αυτή, συνεπώς και η αγορά των Mirage F.1C, δεν πραγματοποιήθηκε. Οι λόγοι απόρριψης δεν αφορούσαν αποκλειστικά το αεροσκάφος αλλά ήταν γενικότεροι. Στα τέλη του ’71 με αρχές του ’72, η δικτατορική Κυβέρνηση της Αθήνας βρισκόταν στον «μήνα του μέλιτος» με την Κυβέρνηση Νίξον. Οι θερμές σχέσεις είχαν εγκαινιαστεί με την επίσημη επίσκεψη του Αντιπροέδρου Spiro Agnew 5* τον Οκτώβριο του ’71. Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν μία βάση ελλιμενισμού για το DESRON 12 6* και ένα αεροπλανοφόρο του 6ου Στόλου. Υπήρχε λοιπόν «ευήκωον ους» από την πλευρά τους και ήταν πρόθυμοι να ικανοποιήσουν αρκετές ελληνικές απαιτήσεις. Επιπλέον οι Αμερικανοί είχαν πολλά πλεονεκτήματα ως προς την υποστήρηξη των αεροσκαφών, των τρόπο εκπαίδευσης κ.λπ. Έτσι τον Μάρτιο του 1972 υπογράφτηκε η σύμβαση για την προμήθεια των 36 Phantom των οποίων η πληρωμή θα γινόταν μέσω FMS 7*.
     https://www.ptisidiastima.com/43-years-mirage-f1-haf/«

    2. Δεν υπήρχε περίπτωση η Τουρκία να χτυπήσει την κυρίως Ελλάδα και να γίνει Ελληνοτουρκικός πόλεμος. Δεν θα άφηναν οι Αμερικάνοι, θα τίναζε εν μέσω ψυχρού πολέμου την νοτιανατολικη πτέρυγα του Νατο στον αέρα. Tην εισβολή την κατέστρωσαν για να διώξουν τον φιλοσοβιετικό Μακάριο και να φέρουν το νησί υπό Νατοικό έλεγχο. Έτσι και αλλιώς το μεγαλύτερο μέρος του τουρκικού ναυτικού, τα και της αεροπορίας επιχειρούσαν στην Κύπρο. Όχι απλά δεν θέλαν, δεν μπορούσαν να καταλάβουν Ελληνικά νησιά, όλα τα αποβατικά ήταν στην Κύπρο.

    3. Καμια διαλυση δεν υπηρχε αυτα ειναι ανοησιες μεταχουντικων απατεωνων .Μην τις αναπάραγετε ακριτα.
     Επρεπε να βρουν ενα αφηγημα για την σκοπιμη εγκαταλειψη της Κυπρου.

  2. Παπαφλεσσα, αυτα που λεει το βιντεο ειναι μ@λακίες. Οι φιλοβασιλικοι στρατηγοι κανονισαν λεει τα γεγονοτα της Κοφίνου για να αναγκαστουν οι συνταγματαρχες να στειλουν δυναμεις για ενισχυση της Κυπρου, να εξασθενισουν οι μοναδες που ειχαν υπο τον ελεγχο τους στην Ελλαδα, και ετσι οι στρατηγοι να βρουν ευκαιρια να τους ανατρεψουν. Εχω δει συνεντευξεις του Παττακού (Νο 2 του καθετωτος) για το γεγονοτα, και δεν λεει τιποτα τετοιο. Αντιθετως ο Παττακος δηλωσε επι λεξει οτι υποχωρησαμε διοτι «ημασταν ξεβρακωτοι», εννοωντας οτι ημασταν ανετοιμοι στρατιωτικως. Να προσθεσω οτι οι ΗΠΑ που το 1964 υποστηριζαν εμας, το 1967 κρατησαν ουδετερη σταση.
   Προς τιμην τους, οι συνταγματαρχες εκτελεσαν μεγαλο εξοπλιστικο προγραμμα το 1968-1974 δια του οποιου η Ελλαδα απεκτησε αεροναυτικη υπεροπλία ηδη απο την ανοιξη του 1974, καθως και ποιοτικη υπεροχη στα αρματα μαχης με τα ΑΜΧ-30.
   Αντιθετωςο Μακαριος, αν και πανηγυρισε κρυφα για την αποχωρηση της Μεραρχιας, οχι μονο δεν εδειξε κανενα ενδιαφερον για την Εθνοφορυρα το 1968-1974, αλλα και την υπονομευσε μα καθε τροπο. Επιπλεον το 1964 ο Μακαριακος Υπουργος Αμυνας Πολυκαρπος Γιωρκατζης διαμαρτυροταν στην Αθηνα διοτι εστειλε ολοκληρη Μεραρχια, ενω η συμφωνια ηταν να στειλει 2000 εκαπιδευτες! Και οι οπαδοι του Μακαρίου σκυλοβριζαν τους στρατιωτες της Μεραρχιας το 1964-1967. Οσο ηταν η Μεραρχια εκει, το νησι ηταν de facto υπο την κατοχη του Ελληνικου Στρατού, ο οποιος μπορουσε με διαταγη της Αθηνας να το προσαρτησει οποτε γούσταρε στην Ελλαδα, και αυτο καθολου δεν αρεσε στον παπά.

 2. Στον ιστοτοπο της εταιριας μπορει καποιος να παρακολουθησει μια οπτικη αφηγηση για τις ικανοτητες του συγκεκριμενου μη επανδρωμενου οχηματος.

  Κατα την αποψη μου, η ΠΙΟ σπουδαια ικανοτητα του ειναι οτι μπορει να φωτογραφισει καποιο αντικειμενο/πραγμα/κτιριο/προσωπο να επεξεργαστει την φωτογραφια σε ψηφισακη μορφη να την αποθηκευση σε αρχειο στην μνημη του συστηματος ΜΑΖΙ και τις συντεταγμενες της γεωγραφικης τοποθεσιας!!
  Ετσι να μπορει να ακολουθησει την ιδια πορεια κι τις καταλληλες συντεταγμενες για να βρεθει στο ιδιο γεωγραφικο σημειο -με την ΠΛΕΟΝ ικανοτητα να λαβει νεες φωτογραφιες απο το ιδιο αντικειμενο/κτιριο/προσωπο κι να ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ?COMPARE σε ψηφιακη μορφη το Πριν με το ΜΕΤΑ – Ενα ειδος ψηφιακου Face Control !!

  https://www.dji.com/au/matrice-300

  Αριστο Εργαλειο.
  Το γεγονος που εχει ικανοτητα αισθητηρων FLIR, λεει ΠΟΛΛΑ.

 3. Έτσι ακριβώς, μετά από χρόνια αδράνειας κάνουμε τα αυτονόητα και αποτελεί είδηση
  Εδώ που φτάσαμε:

  1)Μάζευε και ας είναι και ρόγες

  2) Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι

  3) Στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι

  4) Κάλιο δέκα και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι

 4. Το καλό είναι ότι έγινε η αγορά με κονδύλια για το μεταναστευτικό. Ο Αποστολάκης, μετά από όλα αυτά, τι περιμένει και δε ζητάει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό και τις ένοπλες δυνάμεις για την ανικανότητα του? Έχει μούτρα να αντικρήσει τους παλιούς συναδέλφους του?

 5. Ο καθ΄ όλα αξιολογος, και αριστος γνωστης του αντικειμενου κ. Στεφανής κανει οτι ειναι δυνατον, με τις ελαχιστες αρμοδιοτητες και τα ελαχιστα χρηματα που εχει. Φυσικα Υπουργος Αμυνας θα επρεπε να ειναι αυτος και οχι ο Γκούφυ, αλλα ο El Manco χρειαζεται ενας Yes men στο ΥΕΘΑ, για λογους που νομιζω ειναι πλεον αρκετα προφανεις.

 6. Για τις ΕΔ έχουμε drones. Για το έρημο το πυροβολικό θα αποκτήσουμε ποτέ κανένα UAV ; Ή θα παραμείνουμε με τους επίγειους παρατηρητές (ΠΑΠ) του Β΄ ΠΠ.

 7. Αγαπητοι φιλοι θα ηθελα να αναφερω. τα εξης:

  ΚΥΠΡΟΣ: Επειδη ο πατερας μου ετυχε να ειναι μελος εκεινης της ερμης Μεραρχιας θα ηθελα απλως να πω οτι ο συνδυασμος Εβραιου ΥΠΕΞ(Κισιγκερ) με Παπα Ορθοδοξο αποτελεσε συνδυασμο θανατου.!
  Οσο για τους Κυπριους της εποχης εκεινης εχουν μεινει με μελανα γραμματα χαραγμενοι στο σωμα και τη σκεψη εκεινων των φανταρων που τους προσφερθηκε φιλοξενια αναλογη των Παλαιστινιων στη Λωριδα της Γαζας….
  Το κλεινω εδω γιατι θα πω πολλα… και δεν θελω.

  UAV Ε. Δ. : Προσωρινη λυση γιατι η αξιοπιστια τους εν καιρω πολεμου ειναι εξαιρετικα συζητησιμη….
  Γινονται σοβαρες συζητησεις με εταιρεια Αμερικανικη που μολις εχει ερθει για μονιμη παρουσια στην Ελλαδα για προμηθεια πιο εξιδεικευμενων παντως καιρου drones μεγαλης εμβελειας και αντοχης σε παρεμβολες.

  ΦΡΕΓΑΤΕΣ: Το λομπι της LM εχει κλεισει νεο ραντεβου για την επομενη εβδομαδα με τον υπουργο και το ΓΕΕΘΑ για να πεσει μασαζ με τις MMSC για τις οποιες θα δωσουν εγγυησεις για 2 mk1, η εναλλακτικα NSM στη πλωρη και Captas 4 με καποια μικρη επιβαρυνση. Ουτε λογος για SM2. Η αληθεια ειναι ομως πως υπαρχει ακομη ρευμα στρατιωτικων που το παλευουν στο πλευρο της LM

  ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: Εχει πεσει στο τραπεζι η προταση για 2 218/AIP & 2 214/AIP με σκοπο τα πρωτα να φορεσουν πυραυλους μακρου πληγματος με πεδιο δρασης την Α. Μεσογειο
  Παιζει και το σεναριο για Baracuda μονο στη περιπτωση που δεν πανε οι φρεγατες στους Γαλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *