Η αμερικανική υπηρεσία DSCA (Defense Security Cooperation Agency) ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την πιθανή πώληση στην Ελλάδα, μέσω προγράμματος FMS (Foreign Military Sale), επτά (7) ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας MH-60R συν τα προβλεπόμενα ανταλλακτικά, υλικά και υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης, συνολικού δυνητικού κόστους $ 600 εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSCA η Ελλάδα έχει αιτηθεί την προμήθεια επτά (7) ελικοπτέρων MH-60R, εφοδιασμένων με δέκα (10) ραντάρ APS-l 53(V) (επτά επί των ελικοπτέρων και τρία εφεδρικά), 18 κινητήρες T700 GE-401C (14 επί των ελικοπτέρων και τέσσερις εφεδρικές), επτά συστήματα ALFS (Airborne Low Frequency System), δέκα (1) συστήματα στόχευσης AN/AAS-44C(V) (επτά επί των ελικοπτέρων και τρία εφεδρικά), 18 συστήματα GPS/INS (Global Positioning System/Inertial Navigation Systems) με ενσωματωμένο σύστημα SAASM (Selective Availability/Anti-Spoofing Module (SAASM) (14 επί των ελικοπτέρων και τέσσερα εφεδρικά), 1.000 ηχοσυμαντήρες AN/SSQ-36/53/62, δύο (2) εκπαιδευτικά βλήματα AGM-114 M36-E9 CATM (Captive Air Training Missiles), τέσσερα (4) εκπαιδευτικά βλήματα AGM-114Q, 100 κατευθυνόμενες ρουκέτες APKWS (Advanced Precision Kill Weapons System), 30 τορπίλες Mk.54, 12 πολυβόλα M-2400 και 12 πολυβόλα GAU-21, 18 ασυρμάτους AN/ARC-210 APX-1990A(C) (14 επί των ελικοπτέρων και τέσσερις εφεδρικούς), 24 συστήματα νυχτερινής όρασης AN/AVS-9 και δέκα (10) συστήματα IFF AN/APX-123.

Comments

 1. Τυπικό. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην εγκριθεί.
  Ο αριθμός, ανάλογα τις προθέσεις μας και τον ….σχεδιασμό (τον ποιο?).

  1. Φίλε gdmast. Τελικά χρήματα υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν οι σωστές προτεραιότητες και η θέληση να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Γιατί με αδελαίδες και πλήρως εκσυγχρονισμένες ΜΕΚΟ ίσως και να μπορείς να υπερασπιστείς το Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά με ντακότες ναυτικής συνεργασίας και ξέκάρφωτα ΜΗ60 χωρίς φρεγάτες δεν μπορείς.

   1. Συμφωνώ. Απλά λέω ότι αφού τα ζητήσαμε (ξέρω γω, μπορεί και να μας τα φόρτωσαν), επόμενο ήταν να …. επαυξήσουν κιόλας.

     1. Και θα σωθούμε με 4-7 ρομέο, εδώ δεν έχει ένα σόναρ της προκοπής το ΠΝ.
      Πόσες ώρες στο αέρα μπορεί να είναι τα ελικόπτερα 24/7?
      Χρειάζονται νέα όπλα για μην είναι ξεδοντιασμένα όπως τα υποβρύχια.

     2. https://savunmasanayist.com/2019/05/10/ilk-reis-sinifi-denizalti-bu-sene-denize-indirilecek/

      Το πρώτο τουρκικο 214 ονόματι PIRRIREIS ξεκινάει φέτος δοκιμες

      Έχουν ήδη παραγγείλει και MK48 torpiles σε αντίθεση με εμάς

      Δεν αμφισβητώ την απειλή των τουρκικων 214

      αμφισβητώ τις προτεραιότητες:

      Τορπίλες και αντίμετρα για τα δικά μας 214 δεν έχουμε

      θέλουμε να εκσυχρονίσουμε τις meko με 150 mill
      me το ίδιο sonar τεχνολογίας των 80s

      δεν μπορούμε να αγοράσουμε τις ADELAIDE

      βασιζόμαστε σε δωρεές για να αντικαταστήσουμε τις γεννήτριες στις 40χρόνeς S που υποφέρουν από blackouts

      τα υπάρχοντα SEA HAWK υποφέρουν από έλλειψη με χαμηλότατες «διαθεσιμοτιτιες»

      και και και και

      Και από την άλλη πετάμε 500mil σε άχρηστα για πόλεμο P-3
      ιδρύουμε ναυτική αεροπορία εκπαιδεύουμε «ναυταιους» για χειριστες πολυκινητήριων
      Oνειρεβομαστε Belhares του 1 bill each
      και τώρα πάμε να αγοράσουμε 7 sea hawk προς 600 mil!!!

      Νομίζω πως έχουμε χάσει τη μπάλα στο Ναυτικό για να μην χρησιμοποίηση πιο βαριά αλλα πλέον κατάλληλη έκφραση

      Να δούμε η νέα κυβέρνηση τι θα κάνει

      Το γεγονός ότι όλα τα «πρωτοκλασάτα στελέχη» δεν θέλησαν να μπλέξουν με το υπουργείο άμυνας δεν με εμπνέει καμια αιsiοδοξια για το μέλλον

     3. Εγώ δεν αντιλέγω. Απλά, πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Ο α/υ πόλεμος, είναι σύνθετος. Τόσο με τα sonar των πλοίων (για να μην μιλήσουμε και για εκμετάλλευση uuv κ.λπ.), όσο και με τα αεροναυτικά μέσα, όσο και με τα ΑΦΝΣ κ.λπ. Μόνο το ένα ή μόνο το άλλο, καλή δουλειά δεν γίνεται.
      Τα Τ-214 των απέναντι, θα είναι σοβαρό πρόβλημα για εμάς και λόγω της μορφολογίας του Αιγαίου (γενικά) που ευνοεί τον υποβρύχιο πόλεμο.
      Αν δεν σοβαρευτούμε συνολικά, με αποσπασματικές προμήθειες, δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θα θέλουμε εάν χρειαστεί.

 2. Οι Adelaide δεν είναι καλύτερες στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο από τα υπάρχοντα πλοία του ΠΝ, και δεν είναι καλύτερες στην Α/Α άμυνα από τα υπάρχοντα πλοία του πολεμικού ναυτικού; Δεν μπορούν να σταθούν καλύτερα στην ανατολική Μεσόγειο από όλα τα υπάρχοντα πλοία του πολεμικού ναυτικού; Γιατί κανένας δεν αναφέρεται πλέον στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ; Έχουμε ήδη παραδοθεί αμαχητί στις τουρκικές επιδιώξεις; Αλλά ξέχασα εμείς θα στείλουμε ντακότα στην κυπριακή ΑΟΖ να δείρει την Τουρκία. Το 2022 βέβαια γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμες. Βάστα Τούρκε να γεμίσω.

  1. Μην ρωτάς δεν υπάρχει λογική, τώρα απλά έχουν πλεόνασμα στα ROMEO οι αμερικάνοι και κοιτάζουν που θα τα σπρώξουν, αυτή είναι όλη η ιστορία, και από πίσω τρέχουν όλοι στην μπανανία μην τους «κακοκαρδίσουν», τύπος, πολιτικοί, και υπεύθυνοι…
   Ας λεμε τα πράγματα ως έχουν.

 3. Καποιοι ηταν σιγουροι πως τα ελικοπτερα θα αγοραζοταν απο τα «ρεστα» των Παπα3. Για τους υπολοιπους που δεν τρωμε τον παπα να πουμε αντιο στην οποια αναβαθμιση των ΜΕΚΟ, στις οποιες νεες τορπιλες, στις οποιες νεεες επακτιες συστοιχιες και στα χρωστουμενα 2 Τυπου214.
  Ερωτηση: Φορεις των 18 asw/asuw ελικοπτερων ποιες μοναδες θα ειναι ειπαμε;

  1. Λεπτομέρειες αγαπητέ λεπτομέρειες!!

   Ναυτικό δεν θα έχουμε αλλα σίγουρα θα έχουμε Διοίκηση Ναυτικής Αεροπορίας
   Με πολύ ωραίες στολές και παράσημα
   ( και με πτυχία multi engine χειριστών ώστε να είναι περιζήτητοι όσοι συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των..45)
   άμα πως)

   Όπως τα P-3 ρούφηξαν όλες τις πιστώσεις για το Ναυτικό από το 015 μέχρι σήμερα το ίδιο θα γίνει και με τα ROMEO!
   Ότι μας σφυρίξει η LM και η εδώ US πρεσβεία δηλαδή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *