Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ εβδομάδων η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου (ZANTE FERRIES) σχετικά με δωρεά που προόριζε για την Στρατιωτική Υπηρεσία στο πλαίσιο των δράσεων αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, προχώρησε την Τρίτη 31 Μαρτίου στην παράδοση δύο οργάνων νυχτερινής παρατήρησης «FLIR Ocean Scout 320».

Πρόκειται για διόπτρες υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν θερμική κεφαλή για την παρατήρηση και εντοπισμό στόχων σε αποστάσεις έως και τα 500 μ. ημέρα και νύχτα ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.

Την παράδοση των υλικών εκ μέρους της ναυτιλιακής εταιρείας πραγματοποίησε ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτής στην Αλεξανδρούπολη κ. Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ στο γραφείο του Διοικητού της 12ης Μεραρχίας, Υποστράτηγου Χρήστου Μπούφη.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο ίδιος προσωπικά ως μόνιμος κάτοικος της Αλεξανδρούπολης αλλά και η εταιρεία που εκπροσωπεί δραστηριοποιούμενη κατά τον τελευταίο χρόνο για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης, αντιλαμβάνονται πλήρως την σπουδαιότητα και το μέγεθος του έργου που επιτελείται διαχρονικά από την Στρατιωτική Υπηρεσία.

Η συνεργασία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Ζακύνθου με την Μεραρχία, λόγω και του αντικειμένου των στρατιωτικών μεταφορών από και προς το νησί της Σαμοθράκης, θεωρείται δεδομένη. Σε προκλήσεις όμως όπως αυτή που αντιμετωπίσθηκε πρόσφατα, είναι χρήσιμη και ηθικά επιβεβλημένη, ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τους επιχειρηματικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Στρατηγός Διοικητής της Μεραρχίας αφού ευχαρίστησε για την ευγενική προσφορά, δήλωσε ότι το προσφερόμενο υλικό πρόκειται να αξιοποιηθεί άμεσα από τα αρμόδια όργανα της Μεραρχίας για την συλλογή πληροφοριών και επιτήρησης των συνόρων εντός της περιοχής ευθύνης της.

Ο Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ευαισθητοποίηση του συνόλου των κοινωνικών φορέων και την εθελοντική προσφορά ακόμη και των απλών πολιτών οι οποίοι από το υστέρημα τους επέλεξαν να στηρίξουν έμπρακτα τις δράσεις για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Η δράση αυτή από μόνη της, όπως δήλωσε παρέχει τεράστια ηθική στήριξη και δίνει κουράγιο σε αυτούς που πάση θυσία, ακόμη και ενδιαμέσου πανδημίας πρέπει να μείνουν στη θέση τους για την διασφάλιση της συνεχούς προόδου και ευημερίας σε καθεστώς ασφάλειας και σταθερότητας.

Τα υλικά υψηλής τεχνολογίας που έχουν παραχωρηθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα επικουρικά με τα στρατιωτικά μέσα παρέχουν στο προσωπικό ακόμη περισσότερα εργαλεία για την υλοποίηση της αποστολής τους αυξάνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα του έργου τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/

Comments

 1. Συνολικό κόστος € 1.700,00 (με ΦΠΑ).
  Δύο κάμερες που αφορούν θαλάσσιες επιχειρήσεις…
  https://www.flir.com/products/ocean-scout-320/
  Μια εταιρία με 168 εκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο…..
  Όταν κάνεις κάτι με το στανιό…..

  1. Και πολλά έκανε, όταν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις γδέρναν τις εταιρίες στους φόρους για να πληρώνουν δημόσιους υπαλλήλους που δεν εργάζονται. Αλήθεια τα ναυπηγεία που τους δώσαμε έργο για 2 ΤΠΚ πολλαπλάσιου των 168εκ, τι δώρο έκαναν? Όχι μόνο δεν έκαναν καμία δωρεά, αλλά δεν έκαναν ούτε το αυτονόητο να παραδώσουν τις ΤΠΚ τώρα που τις έχουμε ανάγκη παρόλο που έχουν πληρωθεί καλά?

   1. Και δεν βλέπω να τις παραδίδουν γιατί μετά δεν θα πληρώνονται. Εντωμεταξύ μιλάμε για σκάφη των 600τόνων και τόσα χρόνια με ναυπηγεία του μεγέθους της Ελευσίνας, δέκα σκάφη θα είχαν παραδώσει όχι που περιμένει το ΠΝ δύο, αλλά θα περιμένουμε ακόμα πότε θα δεήσουν στα ναυπηγεία να τις δώσουν.

 2. Αξιζουν συγχαργητηρια τετοιες κινησεις πατριωτισμου κι συμπαραστασης στα Σωματα Ασφαλειας κι Στρατου μας.

  Ευγε στα παιδια της eταιριας, Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου (ZANTE FERRIES)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *