Πριν από λίγη ώρα η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ ανέβηκε στη δεξαμενή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αρχικώς το πλοίο βρέθηκε στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να ξεφορτώσει πυρομαχικά και εκ των υστέρων βρέθηκε στον Σκαραμαγκά. Το πλοίο μετά την αποκόλληση έπλευσε μόνο του γεγονός που καταδεικνύει πως το πλοίο δεν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές ή ρήγματα. Δεν έχει επηρεαστεί η ευστάθεια του ούτε κάτι σοβαρό πλην του σόναρ. Ήδη τα τεχνικά του Π.Ν εργάζονται πυρετωδώς ώστε να εκτιμήσουν αναλυτικώς τις ζημιές επί του πλοίου και ήδη τα νέα είναι θετικά αφού οι ζημιές είναι ελάχιστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τίθεται ζήτημα παροπλισμού του πλοίου. Σύντομα θα επιστρέψει στην ενεργό υπηρεσία. Άλλωστε δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης των οροφών της Διοίκησης Φρεγατών. Σύντομα η η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ θα είναι μια αξιόμαχη μονάδα κρούσης. Η πρόθεση είναι να επισκευαστεί άμεσα το σόναρ στα πλαίσια δεξαμενισμού του πλοίου.

Το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στις μη εκσυγχρονισμένες φρεγάτες «S» δεν σημαίνει ότι το πλοίο είναι για απόσυρση. Η Φ/Γ «ΚΑΝΑΡΗΣ» αποτελείται από ένα άξιο πλήρωμα και έναν εξαιρετικά έμπειρο κυβερνήτη.

Δεν πρέπει να αφήνουμε μια κακή στιγμή να επισκιάζει το προσωπικού του πλοίου και να τίθεται ζήτημα αξιόμαχου του Π.Ν.

Αφιερώνουμε τις παρακάτω δύο φωτογραφίες τις οποίες μας έστειλε καλός φίλος αξιωματικός του Π.Ν με τη Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ να πλέει υπό δυσμενείς συνθήκες επιχειρώντας σε ακραία σενάρια σύγχρονων αεροναυτικών επιχειρήσεων στα πλαίσια της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ. Τις αφιερώνουμε σε όλους τους άναυτους που κρίνουν από την ασφάλεια του πληκτρολόγιου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *