Την πρόθεση της να αναβαθμίσει τα 46 F-16 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής. Το πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε προκαταρκτική φάση επεξεργασίας των διαθέσιμων πακέτων αναβάθμισης, έχει ως στόχο να διατηρήσει ικανά και αξιόμαχα τα αεροσκάφη έως τα τέλη της δεκαετίας του 2030. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη Χιλή και θα πρέπει να ξεκινήσει το 2018 (το νωρίτερο) ή το 2021 (το αργότερο). Το κόστος του όλου προγράμματος αναμένεται να κινηθεί γύρα στα $ 600 εκατομμύρια.

Το πρόγραμμα θα αφορά στη ριζική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών με δομική ενίσχυση, την εγκατάσταση νέου ηλεκτρονικού υπολογιστή αποστολής, ραντάρ συνθετικής απεικόνισης (SAR : Synthetic Aperture Radar) τεχνολογίας AESA (Active Electronically Scanned Array), σύστημα σχεδιασμού και διαχείρισης αποστολής, σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM : Electronic Countermeasures) και σύστημα ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης (ESM : Electronic Support Measures).

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από τη Χιλή το πρόγραμμα θα αφορά στο σύνολο του στόλου των 46 F-16 της Χιλής, εκ των οποίων 10 είναι Block.50+ (αγοράστηκαν καινούργια και παρελήφθησαν στα μέσα της δεκαετίας του 2000) και 36 είναι μεταχειρισμένα πρώην Ολλανδικά F-16AM/-16BM, τα οποία αποκτήθηκαν σε δύο διαδοχικές αγορές, το 2005 και το 2009 αντίστοιχα.