Τουρκικό Προξενείο

Ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της περιοχής περιστατικό έλαβε χώρα στη Κομοτηνή και ειδικότερα στο τουρκικό προξενείο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα για πρώτη φορά στην ιστορία της λειτουργίας του προξενείου στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής τοποθετήθηκε σε αυτό.

Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς η συγκεκριμένη θέση μέχρι πρότινος καταλαμβανόταν από πράκτορα της ΜΙΤ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το σκηνικό φαίνεται να έχει αλλάξει καθώς ο νέος απεσταλμένος της Άγκυρας αποτελεί μέλος της μυστικής υπηρεσίας της Στρατοχωροφυλακής την επωνομαζόμενη JITEM.

Για όσους «επιλεκτικά»δείχνουν να ξεχνούν η συγκεκριμένη υπηρεσία, κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σύμφωνα με καταγγελίες σε πληθώρα εξαφανίσεων πολιτικών αντιφρονούντων και Κούρδων στη δεκαετία του 1990 ενώ επίσης πολλές πληροφορίες κάνουν λόγο και για ακραία βασανιστήρια.

Επομένως,για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη «αναβάθμισης» του τουρκικού προξενείου και των δράσεων του, καθώς με την τελευταία προσθήκη στο ενεργητικό του, αποκτά ολοένα και περισσότερες «αρμοδιότητες» από την Τουρκία και τις κλειστές συναντήσεις στην Άγκυρα, προκειμένου να συνεχίσει το «έως τώρα έργο του»

«Οι νέες αρμοδιότητες»

Μετά και την «αναβάθμιση» του το προξενείο αναμένεται να δώσει επιπλέον έμφαση στην συγκέντρωση των στρατιωτικών πληροφοριών από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, με θέματα που φυσικά ενδυναμώνουν την ελληνοτουρκική φιλία όπως τα εξής:

Όπως σημειώνει η ελληνική ιστοσελίδα η ενασχόληση του νέου πράκτορα της JITEM θα έχει να κάνει με θέματα που φυσικά ενδυναμώνουν την ελληνοτουρκική φιλία, όπως τα εξής:
1) Ποσοστά επάνδρωσης στρατιωτικών μονάδων
2) Εντοπισμός δυνητικών μουσουλμανικών στόχων που δύνανται “όταν χρειαστεί” να πληγούν με προβοκάτσιες

3) Ευστοχία των μονάδων τεθωρακισμένων στις ασκήσεις τους κ.λπ.

Γ.Ν