Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «DefenseNews» το Αμερικανικό Ναυτικό αναζητά ένα νέο αντιτορπιλικό, μια νέα σχεδίαση η οποία θα έλκει την καταγωγή της από τα Arleigh Burke. Στόχος είναι τα νέα αντιτορπιλικά να είναι μικρότερα των Zumwalt, των 16.000 τόνων, αλλά να μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερη ποσότητα όπλων, σε σχέση με τα Arleigh Burke. Ουσιαστικά το Αμερικανικό Ναυτικό θέλει ένα πλοίο, σχεδιαστικά κοντά στα Arleigh Burke, αλλά να έχει συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας και μεγαλύτερο φόρτο όπλων. Ως προς το χρονοδιάγραμμα, το Αμερικανικό Ναυτικό θέλει να ξεκινήσει τη ναυπήγηση του πρώτου πλοίου το 2025.

Comments

 1. Έχουν πολύ πλάκα αυτοί οι Αμερικάνοι, δηλαδή αυτή την στιγμή το ΑΒ έχει 96 σωλήνες για πυραύλους επιπέδου Τόμαχωκ και SM2, οπότε θα μπορούσε να έχει 40 Τόμαχωκ, 40 SM2 και 64 ESSM (quad packed).

  Πόσα ακόμη να φορτώσουν? Θέλουν καταδρομικό να μπορεί να πολεμήσει εναντίον όλου του Γαλαξία?

  1. Στις αρχες του 2000 με τα arsenal ships υπολογιζανε 200+ εως 500 vls. Επειτα η προτεινομενη υποεκδοση του san antonio για αντιβαλλιστικη αμυνα ηταν γυρω στα 220 vls

 2. Οι αμερικανοί έχουν δει τα κορεάτικα και ετοιμάζουν τα Flight IV, τα οποία θα ενσωματώνουν την ικανότητα των TICO σε θέματα διοίκησης στόλου.

 3. Ta AB δε μπορούν να φορτώσουν τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους που ετοιμάζει η Αμερική κυρίως λόγω ύψους. Οι νέοι πύραυλοι απαιτούν πιο βαθιά κελιά τα οποία δεν υπάρχει τρόπος να τοποθετηθούν στα ΑΒ.
  Ανάλογη δυνατότητα έχει μόνο η νέα κλάση υποβρυχίων τους.
  Οπότε δεν είναι τα περισσότερα κελιά το κυρίαρχο θέμα αλλά τα η δυνατότητας φόρτου των μελλοντικών όπλων.

 4. Θέλουν όπλα CIWS λέιζερ με οπτικές ίνες, RailGuns, WaterJets αντίσυμβατικών προπελών, ΙΕΡ όπως τα Lewis and Clark-class των Η.Π.Α και πιθανά και 155 χιλιοστών συμβατικά πυροβόλα επί πλοίου. Όλα αυτά θα θέλουν και πυρηνικό αντιδραστήρα με τόσο άσωτο ρεύμα που θα τραβάνε + 2 σόναρ + πολλαπλά ραντάρ λόγω διαφορετικών συχνοτήτων π.χ. C, X, Ka, πιθανά και L μπάντας που επειδή είναι πιο χαμηλά μπορεί και να παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση για κάνα εχθρικό stealth J-20, ολόκληρο αεροπλανοφόρο βασίζεται πάνω σου, δεν είναι παίξε γέλασε. Όλα αυτά στο τέρμα πόσο ρεύμα καίνε όλα μαζί;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *