Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες εξετάζουν την περίπτωση ανάπτυξης μιας αντιαεροπορικής έκδοσης μικρού βεληνεκούς του τακτικού οχήματος JLTV (Joint Light Tactical Vehicles), το οποίο αντικαθιστά τα HMMWV στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το ενδιαφέρον των Πεζοναυτών επικεντρώνεται σε ένα σύστημα με αντιαεροπορικούς πυραύλους, πυροβόλο των 30 χιλιοστών και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για προστασία από UAV και ελικόπτερα.

Να σημειώσουμε ότι ήδη ο Αμερικανικός Στρατός αναβαθμίζει την αντιαεροπορική του άμυνα, μέσω του προγράμματος MSHORADS (Maneuver Short-Range Air Defense), με ένα σύστημα, επί οχήματος Stryker, εφοδιασμένο με βλήματα Hellfire, πυροβόλο 30 χιλιοστών, πολυβόλο 7,62 χιλιοστών και τέσσερα βλήματα Stinger. Ομοίως, ο Αμερικανικός Στρατός θέλει, σε κάθε Διμοιρία, τέσσερα Stryker με λέιζερ ισχύος 50-kilowatt κατά UAV, ρουκετών και πυρών πυροβολικού.

Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες εξετάζουν τη λύση των πύργων MADIS Mk.1/2 (Marine Air Defense Integrated System). Ο MADIS Mk.1 ενσωματώνει βλήματα Stinger, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και πυροβόλο των 30 χιλιοστών. Ο MADIS Mk.2 είναι η έκδοση αντί-UAV. Συνολικά οι Αμερικανοί Πεζοναύτες θέλουν 218 συστήματα, εκ των οποίων 26 το 2021 και 192 το 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *