Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες ανακοίνωσαν ότι επέλεξαν το περιφερόμενο πυρομαχικό Switchblade-300 Block.20 της AeroVironment, στο πλαίσιο του προγράμματος OPF-L (Organic Precision Fires-Light). Το κόστος της αρχικής σύμβασης είναι $ 8,9 εκατομμύρια με δικαιώματα προαίρεσης που αν ενεργοποιηθούν θα ανεβάσουν το κόστος της σύμβασης στα $ 249 εκατομμύρια.

Το πρόγραμμα OPF-L αφορά στην ενίσχυσης της ισχύος πυρός των Αμερικανών Πεζοναυτών σε τακτικό επίπεδο (Ομάδα και Διμοιρία). Το Switchblade-300 Block.20 είναι εξέλιξη της έκδοσης Block.10C. Στην έκδοση Block.10C το Switchblade-300 ενσωματώνει ηλεκτροπτικό και υπέρυθρο σύστημα καθοδήγησης, ενώ επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 10 χιλιομέτρων ή 15 λεπτά διάρκεια πτήσης (περιφοράς πάνω από το σημείο ενδιαφέροντος).

Το ανώτατο επιχειρησιακό ύψος είναι τα 15.000 πόδια (4.572 μέτρα), αλλά το τυπικό ύψος πτήσης είναι 500 πόδια (152 μέτρα). Η ταχύτητα πλεύσης του είναι 100 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η ταχύτητα επίθεσης είναι 160 χιλιόμετρα την ώρα. Το βάρος του πυρομαχικού, μαζί με τον εκτοξευτή, είναι μόλις 2,5 κιλά. Ο χρόνος ανάπτυξης και βολής δεν ξεπερνά τα δύο λεπτά, ενώ έχει την ικανότητα προσβολής στατικών ή κινούμενων στόχων.

Ο έλεγχος του επιτυγχάνεται από φορητό σταθμό (Laptop). Από τη στιγμή της εκτόξευσης το Switchblade-300 πετά σε σημεία τα οποία καθορίζει ο χρήστης, ενώ υπάρχει και η ικανότητα προκαθορισμένης πορείας (μέσω Way Points), πάνω από συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος. Η βελτιωμένη έκδοση Block.20 έχει νέα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά και βελτιωμένες επιδόσεις. Η νέα έκδοση συνοδεύεται και από μια νέα κονσόλα ελέγχου, με την οποία ο χειριστής μπορεί να εκπαιδευτεί, να σχεδιάσει και να εκτελεί αποστολές. Η έκδοση Block.20 έχει διάρκεια πτήσης 20 λεπτά, και 10+ χιλιόμετρα μέγιστο βεληνεκές.

Η AeroVironment έχει αναπτύξει και τον πολλαπλό εκτοξευτή MPL (Multi-Pack Launcher), ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στο έδαφος, σε τακτικά οχήματα ή ταχύπλοα σκάφη. Ο MPL ζυγίζει 72,5 κιλά με φόρτο έξι πυρομαχικά ή 59 κιλά (κενός). Η τυπική του διαμόρφωση είναι των έξι πυρομαχικών, αλλά υπάρχει πρόβλεψη για διαμόρφωση από 2 έως 20 πυρομαχικά. Έχει διαστάσεις (μήκος x πλάτος x ύψος) 71 εκατοστά x 86 εκατοστά x 71 εκατοστά.

Επιπλέον, η AeroVironment έχει αναπτύξει σύστημα διασύνδεσης των Switchblade με μικρά UAV, με το οποίο ο χειριστής μπορεί να διαβιβάσει δεδομένα και συντεταγμένες στόχου από το ένα σύστημα στο άλλο. Για παράδειγμα, τα UAV ελέγχουν μια περιοχή, εντοπίζουν στόχους, διαβάζουν τις συντεταγμένες στο Switchblade, πριν ή μετά την εκτόξευση του. Έτσι μειώνεται ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ του εντοπισμού ενός στόχου μέχρι την προσβολή τους.