Ο Αμερικανικός Στρατός υπέγραψε, στις 9 Απριλίου, σύμβαση ύψους $ 92,4 εκατομμυρίων με την Lockheed Martin Sippican, θυγατρική της Lockheed Martin, για την προμήθεια νέων πυροκροτητών για τα αντιαεροπορικά βλήματα FIM-92 Stinger. Πρόκειται για τα συστήματα M934E6 και M934E7. Το συμβόλαιο είναι μέρος του συμβολαίου που υπόγραψε ο Αμερικανικός Στρατός, το καλοκαίρι του 2019, με την Raytheon, για την προμήθεια νέων βλημάτων FIM-92 Stinger, ικανών να αναχαιτίζουν UAV. Το συμβόλαιο με τη Lockheed Martin θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο του 2025.

Σήμερα ο FIm-92 Stinger είναι αποτελεσματικός κατά αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αλλά τα UAV, με το μικρό τους μέγεθος και τα χαμηλό ηχητικό και υπέρυθρο ίχνος που παράγουν, είναι δύσκολοι στόχοι. Ο πυροκροτητής M934E6 είναι σύνθετος, ηλεκτρομηχανικά, και ολοκληρώνει, σ’ ένα σύστημα, υβριδικά μικρό-ηλεκτρονικά, αδρανειακά και φυγόκεντρα συστήματα και ήλεκτρο-εκρηκτικά συστήματα. Ο M934E7 (προσέγγισης) ενσωματώνει αισθητήρα προσέγγισης τύπου RADAR (Radio Detection and Ranging) και σύμμορφες κεραίες επί της πολεμικής κεφαλής.

Comments

  1. Οι δικοί μας Stinger, ήδη θέλουν αναβάθμιση εδώ και χρόνια.
    Μήπως να κάναμε κάτι και γι’ αυτούς? Η αναβάθμιση κοστίζει περί τις 200χιλ/μονάδα.
    Ότι anti -drone (και γενικά α/α) συστήματα έχουμε, πρέπει να τα έχουμε ενημερωμένα και έτοιμα.
    Όσο για τους νέους αυτούς πυραύλους, θα μάθουμε σιγά – σιγά περισσότερα για να δούμε εάν αξίζει ή όχι προμήθεια ενός αριθμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *