Στην αναδιοργάνωση των τεθωρακισμένων του δυνάμεων προχωρά ο Βασιλικός Στρατός της Ιορδανίας, στον απόηχο της παραλαβής 141 τεθωρακισμένων οχημάτων B1 Centauro από την Ιταλία (τροχοφόρα οχήματα με πυροβόλο των 105 χιλιοστών), 50 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder-1A3 από τη Γερμανία και τις έναρξης των διαδικασιών απόσυρσης του μεγαλύτερου μέρους του στόλου των 392 εν υπηρεσία βρετανικών αρμάτων μάχης τύπου Challenger-1 (γνωστά ως Al-Hussein σε ιορδανική υπηρεσία). Οι λεπτομέρειες της αναδιοργάνωσης δημοσιοποιήθηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου «IQPC International Armoured Vehicles», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Σήμερα η Ιορδανία διατηρεί σε υπηρεσία 8 Επιλαρχίες Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ), εκ των οποίων 4 είναι εφοδιασμένες με 182 αμερικανικής προέλευσης άρματα μάχης M-60A3 TTS (Tank Thermal Sight) εφοδιασμένα με θερμικό περισκόπιο, με πυροβόλο M-68 των 105 χιλιοστών και το νέο σύστημα ελέγχου πυρός IFCS (Integrated Fire Control System) της Raytheon. Από τις υπόλοιπες 4 ΕΜΑ, 2 θα εξοπλιστούν με 80 B1 Centauro και τα Marder-1A3 (τα υπόλοιπα 61 B1 Centauro θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση για άντληση ανταλλακτικών), ενώ οι άλλες 2 θα συνεχίζουν να εξοπλίζονται με τα Challenger-1 μέχρι να αντικατασταθούν με νέα ή μεταχειρισμένα άρματα μάχης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ το σχεδιαστικό γραφείο KADDB (King Abdullah II Design and Development Bureau) της Ιορδανίας είχε, κατά καιρούς, αναπτύξει και παρουσιάσει διάφορα πακέτα αναβάθμισης των Challenger-1, εντούτοις τα άρματα δεν αναβαθμίστηκαν και αποσύρονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *