Στη διάρκεια της άσκησης «Double Eagle», οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, Αμερικανοί και Σέρβοι αλεξιπτωτιστές ασκήθηκαν μαζί σε ρίψη. Το γεγονός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράδοξο αν σκεφτεί κανείς ότι το 1999 Αμερικανοί και Σέρβοι ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση για το Κόσσοβο.

Σύμφωνα με Σερβικά μέσα ενημέρωσης Σέρβοι και Αμερικανοί συνεργάστηκαν άψογα και δεν δημιουργήθηκε καμία ένταση ή επεισόδιο μεταξύ τους. Στην άσκηση συμμετείχαν η αμερικανική 173η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και το 63ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών, το οποίο είχε συμμετάσχει στον πόλεμο του 1999, σε αποστολές αναγνώρισης στο Κόσσοβο.

Η σύμπραξη Σέρβων και Αμερικανών σε κοινή στρατιωτική άσκηση ίσων να δείχνει μια πολιτική στροφή της Σερβίας προς τη Δύση, αν και το Βελιγράδι συνεχίζει να διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μόσχα, παραδοσιακό, ιστορικό και πολιτισμικό, σύμμαχο της Σερβίας.

Από την άλλη το Βελιγράδι, αν και γενικά διατηρεί ομαλές σχέσεις με τη Δύση και τις ΗΠΑ, εντούτοις συνεχίζει να ασκεί κριτική, κυρίως στις χώρες της ΕΕ, για τη στάση τους στο ζήτημα του Κοσσόβου, την ανεξαρτησία του οποίου η Σερβία αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει.

Η άσκηση δεν αφορούσε μόνο άλματα αλεξιπτωτιστών, αλλά και άλλα αντικείμενα, όπως μηχανικού και υγειονομικού, κατ’ αίτημα της Σερβίας, η οποία τον Ιανουάριο του 2018 θα αναπτύξει μια υγειονομική μονάδα και προσωπικό στην Αγκόλα, σε συνεργασία με την Αμερικανική Εθνική Φρουρά του Οχάιο.