Η Ινδία ανακοίνωσε ότι άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο περί εξοπλισμός σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας. «Αποφασίσαμε να τερματίσουμε την πολιτική των αντισταθμιστικών οφελών διότι δεν δούλευε στην πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Apurva Chandra, Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών. Επιπλέον, οι διαδικασίες θα απλοποιηθούν έτσι ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να «τρέξουν» γρηγορότερα τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με το παλαιό καθεστώς, κάθε εταιρία που κέρδιζε ένα συμβόλαιο ήταν υποχρεωμένη να επενδύει το 30% της αξίας του συμβολαίου στην ινδική βιομηχανία.

Η νέα νομοθεσία θα εφαρμοστεί άμεσα, από αύριο, 1η Οκτωβρίου. Εκτός της κατάργησης των αντισταθμιστικών οφελών, πλέον οι Ινδικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να νοικιάζουν συστήματα, αντί να τα αγοράζουν. «Αυτό θα μειώσει το κόστος σε σημαντικό βαθμό και να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό … Η στρατιωτική ηγεσία θα αποφασίζει ποια συστήματα θα νοικιάζει», δήλωσε ο Apurva Chandra. Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές αυτές αφορούν σε συμβόλαια μεταξύ κυβερνήσεων ή μεταξύ της Ινδίας και του μοναδικού διεκδικητή και όχι σε συμβόλαιο τα οποία διεκδικούν εταιρικά σχήματα. Σύμφωνα με τον Apurva Chandra, οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις θα μειώσουν το συνολικό κόστος των προμηθειών κατά 10% περίπου.

Comments

  1. Ακομα και οι Ινδοι καταλαβαν οτι δεν υπαρχει καιρος για χασιμο οσον αφορα τα εξοπλιστικα,αντιθετα εμεις ενα νομο προσπαθουμε να αλλαξουμε εδω και χρονια και αφου εχει αναγνωριστει απο ολες τις κυβερνησεις οτι ειναι αντιπαραγωγικος και ακομα περιμενουμε ποτε θα δεησει ο υπουργος να τον φερει προς ψηφισει την ωρα που εχει παρει φωτια η γειτονια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *