Η κινεζική CASIC (China Aerospace Science & Industry Corporation) παρουσίασε, στην έκθεση «AirShow China 2018» το υπερηχητικό βλήμα κατά πλοίων CM-401, το οποίο αναπτύχθηκε πρωτίστως για παράκτια άμυνα.  Το βλήμα έχει τη δυνατότητα πτήσης κοντά στο διάστημα (Near Space Trajectory), βίαιων ελιγμών αποφυγής αντιπυραυλικών βλημάτων και κάθετης προσβολής στόχου (Top Attack). Εκτός από την έκδοση παράκτιας άμυνας το βλήμα μπορεί να εκτοξευτεί και από ναυτικές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με την CASIC το βλήμα ανήκει στη διαμέτρημα των 850 χιλιοστών και επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 290 χιλιομέτρων και ταχύτητα πτήσης Mach 4 (κύρια πτήση) ή Mach 6 (κατά την τερματική φάση). Επίσης έχει τη δυνατότητα προσβολής ενός στόχου με δύο (2) η περισσότερα βλήματα, προγραμματισμένα να προσεγγίσουν και να προσβάλουν το στόχο από διαφορετική κατεύθυνση, γωνία και χρόνο.

Comments

  1. Aκριβως ..
   Και εδω δεν ισχυουν τα περι Ρωσιας ..
   Ειναι δε ικανοι οι Κινεζοι να παραδοσουν σε ελαχιστους μηνες απο την αγορα κατι που το εχουν κανει πολλες φορες αλλου ..
   Το θεμα ειναι οτι καποιοι δεν ενδιαφερονται για την ενισχυση των ΕΔ αλλα για παχια λογια,
   Μας εχουν ταραξει στις παρουσιασεις διαφορων μεσων και οπλων και υπογραφες δεν πεφτουν ουτε για τα στοιχειωδη.
   Ειναι δε βεβαιο οτι οι Κινεζοι επιθυμουν διεισδυση στην Ελληνικη αγορα οπλων και ειδικα σε χωρα μελους του ΝΑΤΟ και θα παρουσιαζαν καποιο ευελικτο προγραμμα αποπληρωμων ..
   Βλαπτει αραγε μια εις βαθος ενημερωση για τις δυνατοτητες και την τιμη του οπλου ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *