Σε δημοσίευμα του τουρκικού τύπου αναφέρθηκε ότι στη νέα διδακτέα ύλη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, και συγκεκριμένα στο βιβλίο του μαθήματος «Κοινωνικές Επιστήμες» της Ε’ Δημοτικού, έχουν αφαιρεθεί κεφάλαια που αναφέρονται στον  Μουσταφά Κεμάλ.

Επίσης, στο βιβλίο του μαθήματος, «Η Ζωή του Προφήτη Μωάμεθ», σημειώνονται προτροπές για τη συζυγική ζωή, τύπου «οι γυναίκες πρέπει να είναι υπάκουες προς τους συζύγους τους», «να μην νυμφεύονται αθεϊστές» και «να θεμελιώσουν μία θρησκευόμενη οικογένεια».

Φυσικά ο Ερντογάν επιδιώκει θέλει να γίνει ο νέος Μουσταφά Κεμάλ και να λάβει τον «τίτλο» του Ατατούρκ. Θυμίζουμε ότι Ατατούρκ σημαίνει Εθνάρχης, Πατέρας των Τούρκων και μέχρι το 1934, οπότε τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το ονόματα της οικογένειας, η τουρκική ιστοριογραφία αναφέρεται στον Κεμάλ ως Μουσταφά Κεμάλ Πασά, αλλά από το 1934 με ψήφιση ειδικού νόμου (Ν.2587/24.11.1934) έλαβε το επίθετο Ατατούρκ. Επιπρόσθετα, με νεότερο νόμο στις 17 Δεκεμβρίου του 1934 απαγορεύτηκε η χρήση του επιθέτου από οποιονδήποτε άλλον.