Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (δείτε ΕΔΩ) ανακοίνωσε ότι στις 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού), από εκπροσώπους της John Cockerill, σχετικά με πρόταση αναβάθμισης των αρμάτων μάχης Leopard-1A5. Η πρόταση της John Cockerill αφορά στην αλλαγή του πύργου των Leopard-1A5 με τον Cockerill-3105 (με πυροβόλο των 105 χιλιοστών). Σύμφωνα με την εταιρία η υιοθέτηση του πύργου Cockerill-3105 μειώνει το βάρος μάχης του Leopard-1 κατά πέντε (5) τόνους.

Εκτός του πυροβόλου των 105 χιλιοστών, ο πύργος ενσωματώνει συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, ενώ μπορεί να ενσωματώσει και έστορα για πολυβόλο των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών ή αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών καθώς και αντιαρματικό εκτοξευτή. Ο πύργος υπηρετείται από δύο (2) άτομα και ενσωματώνει αυτόματο σύστημα γέμισης 12-16 πυρομαχικών. Το κύριο πυροβόλο έχει όρια καθόδου/ανύψωσης -10°/+42° και παρέχει προστασία Επιπέδου 5 (STANAG-4569), ενώ ενσωματώνει και οκταπλό εκτοξευτή καπνογόνων.

Ως επιλογή του πελάτη, ο πύργος μπορεί να ενσωματώνει ακουστικό σύστημα εντοπισμού πυρών και ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας. Οι αισθητήρες που ενσωματώνει προσφέρουν επίγνωση της κατάσταση σε όλο το τόξο των 360ο. Ο αρχηγός και ο πυροβολητής έχουν στη διάθεση τους ίδια σκοπευτικά για ρόλο «Hunter-Killer» (δηλαδή ένα μέλος του πληρώματος ερευνά για να βρει στόχο, ενώ ένα άλλο μέλος του πληρώματος μπορεί ταυτόχρονα να προσβάλει στόχο).