Τετραετής συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια των ARGUS και ARGUS PANOPTES της THEON SENSORS υπογράφτηκε από το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών και τη SUNROCK, συνεργάτιδα-εταιρία της THEON στη Γαλλία. Μέσω αυτής της πρόσφατα υπογραφείσας συμφωνίας, η Γαλλική Εθνική Αστυνομία, η Γαλλική Εθνική Χωροφυλακή, τα Γαλλικά Τελωνεία και η Διεύθυνση Ασφάλειας και Αμυντικής Συνεργασίας μπορούν να προμηθευτούν έως και 8.500 συστήματα νυχτερινής όρασης. Η συμφωνία αυτή έρχεται, για να εξοπλίσει τις μονάδες της Γαλλικής Αστυνομίας με σύγχρονες δυνατότητες νυχτερινής όρασης, λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Η THEON μπορεί να προμηθεύσει συστήματα σε εξαιρετικά σύντομους χρόνους παράδοσης, διαθέτοντας την κατάλληλη παραγωγική ικανότητα και αλυσίδα εφοδιασμού που της επιτρέπουν να παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις, επιτυγχάνοντας παράλληλα οικονομίες κλίμακος, αλλά και την ταχύτερη αντίδραση στις απαιτήσεις της αγοράς από οποιονδήποτε άλλον στον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από αυτή τη σύμβαση, η THEON μαζί με τη SUNROCK είχαν ήδη προμηθεύσει εκατοντάδες όργανα νυχτερινής όρασης ARGUS και λοιπό εξοπλισμό νυχτερινής όρασης στη Γαλλική Εθνική Χωροφυλακή, την Εθνική Αστυνομία, τις Τελωνειακές Μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας προστασίας της Γαλλικής Προεδρίας. Ο Philippe Mennicken, Business Development Director της THEON, σχολίασε: «Μετά από χρόνια εκτεταμένων δοκιμών και αξιολογήσεων από απαιτητικές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως η Γαλλία, η Σουηδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Δανία, η Ολλανδία, ο Καναδάς κ.λπ., το ARGUS της THEON είναι ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις συστήματα νυχτερινής όρασης πολλαπλών χρήσεων στην αγορά. Περισσότερα από 75.000 συστήματα ARGUS έχουν παραδοθεί σε Ένοπλες Δυνάμεις και Δυνάμεις Ασφαλείας σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι παγκόσμιες εξαγωγές, και τώρα η νέα συμφωνία-πλαίσιο με το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών, είναι ενδεικτικές της εμπιστοσύνης που έχει κερδίσει στις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου. Η THEON είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα των οργάνων νυχτερινής όρασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις ανά τον κόσμο.

Με αυτή τη νέα συμφωνία, η εταιρία ενισχύει τη θέση της και στις Δυνάμεις της Αστυνομίας σε όλο τον κόσμο». Ο Damien Druon, CEO της SUNROCK, σχολίασε: «Αποτελεί πραγματική πηγή υπερηφάνειας να μπορούμε να εξοπλίσουμε τις διάφορες μονάδες της Εθνικής Χωροφυλακής και της Εθνικής Αστυνομίας της Γαλλίας, ιδίως όσον αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η επιτυχία αυτή συμβολίζει την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της THEON, ενός αναγνωρισμένου διεθνούς brand στον τομέα των συστημάτων νυχτερινής όρασης και των optronics, και της SUNROCK, η οποία ενισχύει την υποστήριξή της προς το προσωπικό του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών και των Ενόπλων Δυνάμεων». Το ARGUS της THEON προέρχεται από την οικογένεια καινοτόμων, πλήρους MIL-SPEC, πολλαπλών χρήσεων συστημάτων νυχτερινής όρασης ενισχυμένης εικόνας που μπορούν να λειτουργήσουν ως φορητά, τοποθετημένα στο κεφάλι/κράνος ή στον εξοπλισμό του στρατιώτη. Στο πλαίσιο της σύμβασης με το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών, το ARGUS θα διαθέτει λυχνίες ενίσχυσης εικόνας 18mm, που παράγονται στο Mérignac (ΓΑΛΛΙΑ) από τον γαλλο-ολλανδικό κατασκευαστή Exosens – πρώην γνωστό ως Photonis.