Στα πλαίσια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων το ΥΠΕΘΑ εντάσσει στον σχεδιασμό του τη πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών με πενταετή παραμονή και προοπτική ανανέωσης για περαιτέρω χρονικό διάστημα.  Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες όπως ο αριθμός του προσωπικού που θα προσληφθεί, η κατανομή στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, η ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών κτλ. Όπως όλα δείχνουν οι ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα από τον πρωθυπουργό στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Φυσικά εκτός από τις προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ το ΥΠΕΘΑ πρέπει να δει πολύ σοβαρά και το ζήτημα αύξησης της θητείας και αξιοποίησης της εφεδρείας.

Comments

  1. Οβα χρειάζεται κάθε 3 χρόνια ανανέωση ίσως για αλλά 3 και μετά μόρια για αστυνομία πυροσβεστική λιμενικό και ανανέωση του στρατεύματος απλά πράγματα

    1. Αυτό ακριβώς. Κανένας ΕΠΟΠ στο στρατό ξηράς… ΟΒΑ ( 19-20 χρονών) με 3+3+3 έτη υπηρεσίας και μετά μοριοδότηση για ΠΣ-ΕΛΑΣ-ΛΣ. Όσοι από τους ΟΒΑ επιθυμούν να παραμείνουν στο στράτευμα, κατατακτήριες εξετάσεις, 1 χρόνο (τον τελευταίο) ΣΜΥ και μετά συνέχιση της θητείας ως Μον. Υπάξ.

  2. Βλέπω ότι η χώρα βαδίζει το δρόμο του εκσυγχρονισμού. Αναπαράγουμε καραβανάδες.
    Προσλήψεις χιλιάδες νέων δημοσίων υπαλλήλων, που θα μας φέρουν ψηφαλακια. Δοκιμασμένη μέθοδος από συστάσεως του ελληνικού κράτους.οπως πάμε θα γίνουμε σοβιετια. Δέκα χρόνια μνημονίων το ιερό τέρας του δημοσίου όχι απλά δεν μειώνεται αυξάνεται σταθερά τόσο σε αριθμούς υπαλλήλων όσο και σε κόστος,μετά περιμένουμε να έρθει και η ανάκαμψη και η ανάπτυξη.
    Ούτε λόγος βέβαια για αύξηση της θητείας,με παράλληλη αναβάθμιση της εκπαίδευσης των κληρωτών. Ούτε λόγος για τους ανυπότακτους που ξεπέρασαν τις 30000.Όλα αυτά μας κόβουν ψηφαλακια.
    Αν δεν αλλάξουμε μυαλά ούτε τα Ραφαλ μας σώζουν, ούτε τα f35,ούτε τίποτα.λυπαμαι πραγματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *