Από το ΓΕΝ (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού) ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Πειραιά η τελετή αναχώρησης για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), παρουσία του Διοικητού της Σχολής, Υποναύαρχου Γεώργιου Πελεκανάκη. Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Διοικητής Διοίκησης Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ καθώς συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

Ο φετινός ΘΕΠ διεξάγεται με τo πλοίο γενικής υποστήριξης «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 30 Αυγούστου. Το πλοίο προβλέπεται να καταπλεύσει στους λιμένες: Τύνιδα (Τυνησία), Πόρτο (Πορτογαλία), Καζαμπλάνκα (Μαρόκο), Παλέρμο  (Σικελία, Ιταλία), Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος), Χάιφα (Ισραήλ) και Λεμεσός (Κύπρος).

Στο ΘΕΠ συμμετέχουν 133 Ναυτικοί Δόκιμοι, αντιπροσωπεία σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών (δύο από τη ΣΣΕ, δύο από τη ΣΙ, πέντε από ΣΣΑΣ, ένας από τη ΣΑΝ), δύο Ναυτικοί Δόκιμοι από την Αίγυπτο, δύο από τις ΗΠΑ, δύο από το Ηνωμένο Βασίλειο και δύο από τη Ρουμανία.

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εξοικείωση των Ναυτικών Δοκίμων με τη θάλασσα, η πρακτική εκπαίδευση εν πλω, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας στους λιμένες κατάπλου.