Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) ξεκίνησε η παραγωγή του τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού συστήματος μικρού βεληνεκούς Hisar-A. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το Hisar-A έπρεπε να παραδοθεί στον Τουρκικό Στρατό το 2020, αλλά πλέον οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2021. Το Hisar-A είναι σύστημα μέγιστου βεληνεκούς 15 χιλιομέτρων και αναμένεται να αντικαταστήσει τα συστήματα Rapier. Η ανάπτυξη του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011.

Comments

  1. Ολίγον αδιάφορο και ολίγον αχρείαστο για εμας οτι ανέπτυξαν συστημα εγγυς αντι-αεροπορικης αμυνας. Εχουν μεγάλο πρόβλημα αντιαεροπορικης αμυνας και τωρα ανακαλύπτουν (με αρκετό κόστος) λύσεις που έχουν ηδη ανακαλυφθεί.

    Οποια στιγμή στο μέλλον χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τα ΟΣΑ και τα TOR , έχουμε έτοιμη (καλύτερη) λύση με πολλές πρακτικές εφαμογές: IRIS-T σε εκδωση Εδάφους Αέρος – Κορυφαίος πύραυλος στον οποίο συμμετέχουμε στην παραγωγή και διαθέτει εξαιρετικά πτητικά χαρακυηρηστικά και διαθέτει πολλές πρακτικές μεθόδους εγκατάστασης και μεταφοράς.

  2. Hisar a = iris-t Surface Launch Short
    Hisar o = iris-t SLMedium
    Εμείς πληρώσαμε για την ανάπτυξη του συστήματος και οι Γερμανοί το πούλησαν στους Τούρκους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *