Το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, την Κυριακή, ότι ξεκίνησε η παραγωγή του νέου τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού-μάχης Eitan. Επίσης ανακοίνωσε ότι το όχημα θα είναι επιχειρησιακό το 2021, θα ενσωματώνει το ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας Iron Fist και μη-επανδρωμένο πύργο μάχης. Σε υπηρεσία θα αντικαταστήσει τα M-113.

Το Eitan ανέπτυξαν από κοινού η IAI, η IMI και η Rafael. Το όχημα ενσωματώνει τεχνολογίες από το άρμα μάχης Merkava Mk.4 και το τεθωρακισμένο όχημα Namer, το οποίο βασίζεται στο Merkava Mk.4. Αναπτύχθηκαν με βάση τα συμπεράσματα του Πολέμου στη Γάζα το 2014, με έμφαση στην ταχύτητα, την ευελιξία και την ασφάλεια.

Το βάρος μάχης του είναι 30-35 τόνοι και, μαζί με το Namer, αποτελούν το μέλλον των τεθωρακισμένων οχημάτων του Ισραηλινού Στρατού. Ενσωματώνει κινητήρα μέγιστης ισχύος 750 ίππων και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα. Μπορεί να μεταφέρει 12 στρατιώτες. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από ένα πυροβόλο των 30 χιλιοστών, ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και έναν διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων Spike.