Οι φωτογραφίες είναι σημερινές από τα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας. Διακινητές από τη Βουλγαρία γδύνουν στην κυριολεξία μετανάστες προκειμένου να τους προωθήσουν στην Ελλάδα. Θέλουν να είναι σίγουροι ότι δε θα γυρίσουν πίσω και φροντίζουν για αυτό κλέβοντας από μερικούς ακόμα και τα εσώρουχα τους. Οι άνθρωποι με το που πατήσουν σε ελληνικό έδαφος το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ψάξουν για μια σακούλα προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια τους.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ για το PARALLAXI

Τα ψωμιά που κρατάνε στα χέρια τους τα έχουν πάρει από τους Έλληνες κατοίκους του Ορμενίου. Αυτή την ώρα περιμένουν Έλληνες συνοριοφύλακες για να τους μεταφέρουν σε κέντρο προσωρινής κράτησης. Το πέρασμα στο συγκεκριμένο σημείο των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι χερσαίο και σε γενικές γραμμές πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις να περάσεις το ποτάμι. «Και στο παρελθόν υπήρχαν ροές αλλά όχι όπως τις τελευταίες ημέρες» δηλώνει στην parallaxi κάτοικος της περιοχής. Τι είναι όμως αυτό που άλλαξε και «απελευθέρωσε» τα χέρια των Βουλγάρων διακινητών;

Στην περιοχή μέχρι πριν από περίπου μια εβδομάδα λειτουργούσε το ελληνικό φυλάκιο 30 το οποίο πλέον έχει κλείσει. «Η λειτουργία του και η παρουσία στρατιωτών ήταν από μόνη της αποτρεπτική» τονίζουν κάτοικοι καθώς από τη στιγμή που έκλεισε οι «απέναντι» έχουν αποθρασυνθεί. Το ελληνικό φυλάκιο 30 παραμένει λειτουργικό αλλά είναι κλειστό ενώ εκφράζονται φόβοι για πιθανή λεηλάτηση και κατάληψη του στο μέλλον. Όταν οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στον διοικητή της μονάδας που ανήκει το φυλάκιο η απάντηση που έλαβαν ήταν «εκτελούμε εντολές».

Οι άνθρωποι των φωτογραφιών είναι οι πρώτοι που μπήκαν στη χώρα μας μετά το λουκέτο στο φυλάκιο. Οι κάτοικοι είναι σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς όπως λένε… τα νέα μαθαίνονται γρήγορα!

ΠΗΓΗ: PARALLAXI

Comments

  1. Γελάνε και οι πέτρες με τον Κουμουτσάκο και όπως φαίνεται και με τον γαλάζιο συριζα. Σε λίγο η γνωστή ρακέτε θα αφήσει την Λαμπεντούζα και θα μας φέρνει στα νησιά του Ιονίου και τις φουρνιές απο Λιβύη!

  2. Ποιος είναι ο κανόνας του Διεθνούς Δικαίου που υποχρεώνει μόνο την Ελλάδα να δέχεται λαθρομετανάστες απο 77 χώρες? Γιατί ο Μαροκινός που βλέπει απο την χώρα του τις ακτές της Ισπανίας προτιμάει να έρθει να περάσει απο το Αιγαίο? Γιατί το κράτος-ιδιοκτησία (Σκόπια) του γνωστού «φιλάνθρωπου» που χρηματοδοτεί όλες αυτές τις ΜΚΟ-συμμορίες, έχει κλείσει τα σύνορα για αυτούς τους ανθρώπους? Αν πας σε άλλες δημοκρατικές χώρες εκτός Ε.Ε. (Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδάς κτλ) χωρίς βίζα τί τύχη θα έχεις?
    Απουσία σοβαρότητας, λογικής και φιλοπατρίας απο το πολιτικό σύστημα οφείλουμε να τελειώσουμε πολιτικά τα τηλεοπτικά προιόντα που μας πλασάρουν τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης και να αναζητήσουμε Έλληνες που δεν χαρακτηρίζονται απο ραγιαδισμό και «γερμανοδουλεία» και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και κοινωνική συνοχή για τίποτα και για κανέναν.
    Τα μοναδικά κράτη παγκοσμίως με όχι μόνο τάσεις αλλά και πολιτικές αυτοκαταστροφής είναι τα δυο κράτη του Ελληνισμού! Η Ελλάδα και η Κύπρος! Ε, όχι. Δεν χρωστάμε τίποτα ούτε στους Τούρκους ούτε στους Γερμανούς ούτε στις ορδές των λαθρομεταναστών ούτε σε κανέναν. Φτάνει πια αυτή η ανεξήγητη καταστροφική πολιτική του «σκύβουμε το κεφάλι, κάνουμε ότι μας υπαγορεύσουν οι άλλοι» και «έχουμε υποχρέωση στους πάντες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *