Όπως έχουμε αναφέρει να σχετική ανάρτηση μας, στις 3 Απριλίου (Διαβάστε τη σχετική είδηση), τα 200 άρματα μάχης M-60T, M-60A3 TTS και Leopard-2A4, που αναβαθμίζει, με κατεπείγουσες διαδικασίες ο Τουρκικός Στρατός, αναβαθμίζονται με διαφορετικό επίπεδο προστασίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι 90 από τα 120 M-60T που θα αναβαθμιστούν, μεταξύ άλλων, με τον τηλεχειριζόμενο πύργος SHARP της Aselsan θα ενσωματώνουν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών, ενώ τα υπόλοιπα 30 θα ενσωματώνουν τον ίδιο πύργο, αλλά με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.

Η σχετική είδηση προκύπτει σύμφωνα με ανακοίνωση της Aselsan, η οποία αναφέρει ότι υπέγραψε συμβόλαιο, ύψους $ 27,3 εκατομμυρίων, με το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), για την προμήθεια των 90 βομβιδοβόλων.

Η σχετική ανακοίνωση η οποία κυκλοφόρησε στη διεθνή έκθεση «DSA 2018» και δημοσιεύτηκε από την αμυντική ιστοσελίδα «Jane’s», αναφέρει επίσης ότι η Aselsan έχει αναπτύξει και δοκιμάζει μια νέα βομβίδα των 40 χιλιοστών, υψηλής ταχύτητας (HV : High Velocity) με δυνατότητα πυροδότησης εν πτήση, στον αέρα (ABM : Air-Burst Mode). Οι δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού, οπότε και θα μπορεί να τεθεί σε παραγωγή, εάν φυσικά υπάρξει σχετική παραγγελία.