Η νοτιοαφρικανική Denel ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμαστικές βολές «σε απόσταση ρεκόρ και με ασύγκριτη ακρίβεια». Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από πυροβόλα PzH-2000 και G6-52 και με πυρομαχικό σχεδίασης και ανάπτυξης της κοινοπραξίας RDM (Rheinmetall Denel Munition). Σύμφωνα με τη Denel επιτεύχθηκε μέγιστο βεληνεκές 76,2 χιλιομέτρων. Οι σχετικές δοκιμές έγιναν στο πεδίο βολής Alkantpan, παρουσία αξιωματικών από διάφορες Ένοπλες Δυνάμεις, κυβερνητικούς εκπροσώπους και δημοσιογράφους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Debel, Danie du Toit, δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα των βολών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, τόσο σε επίπεδο βεληνεκούς, όσο και σε επίπεδο ακρίβειας». Στις βολές χρησιμοποιήθηκαν βλήματα της οικογένειας VLAP (Velocity Enhanced Artillery Projectile). Μέχρι σήμερα το καταγεγραμμένο μέγιστο βεληνεκές, με βλήμα M-9703A1 V-LAP ήταν τα 67,45 χιλιόμετρα, αν και η Denel είχε δώσε στο παρελθόν και μέγιστο βεληνεκές στα 73 χιλιόμετρα.

Το Νοέμβριο του 2017 η RDM ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια νέα έκδοση μεγάλου βεληνεκούς του πυρομαχικού Assegai των 155 χιλιοστών, της οικογένειας VLAP, που θα έχει μέγιστο βεληνεκές άνω των 70 χιλιομέτρων και θα είναι πλήρως συμβατό με όλα τα πυροβόλα που έχουν κατασκευαστεί με νατοϊκά πρότυπα. Πιθανότατα οι βολές να πραγματοποιήθηκαν με το συγκεκριμένο πυρομαχικό (η ανακοίνωση της Denel δεν αναφέρει τον ακριβή τύπο).

Comments

  1. Πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον απο την πλευρά μας καθώς και για κάθε πρόγραμμα αύξησης του βεληνεκούς των α/κ 155, όπως και για δουλειές με την Denel

  2. Απίστευτο βεληνεκές για πυρά πυροβολικού!!!

    Πρέπει να μας απασχολήσει και εμάς άμεσα αυτό το πυρομαχικό. Μιλάμε για πυρά αντιπυροβολικού σε απίστευτες αποστάσεις. Κανένα εχθρικό πυροβόλο δεν θα είναι εκτός του βεληνεκούς, ακόμα και αν εκμετελεύται το δικό του μέγιστο βεληνεκές και βρίσκεται και 15 – 20 χιλιόμετρα πίσω από τη γραμμή αντιπράθεσης!

    Επίσης ας σκουπίσουμε επιτέλους ότι Pzh2000 υπάρχει διαθέσιμο σε μεταχειρισμένο. Είναι το καλύτερο πυροβόλο παγκοσμίως!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *