Ο Καναδάς εξετάζει την περίπτωση της ενσωμάτωσης των βλημάτων προσβολής στόχων εδάφους BGM-109 Tomahawk στις νέες φρεγάτες CSC (Canadian Surface Combatants), οι οποίες είναι οι βρετανικές φρεγάτες Type-26. Η πιθανή ενσωμάτωση των BGM-109 θα προσδώσει στα πλοία δυνατότητες προσβολής στόχων στο έδαφος από μεγάλη απόσταση. Τα βλήματα θα χρησιμοποιούν τους κάθετους εκτοξευτές Mk.41 VLS (Vertical Launching System). Ο Καναδάς έχει επιλέξει τη διαμόρφωση των 32 κελιών για ισάριθμα βλήματα αεράμυνας περιοχής RIM-66 Block.3C (SM-2) με ενεργητικό σύστημα καθοδήγησης στην τερματική φάση ή 128 βλήματα αεράμυνας σημείου RIM-162 ESSM Block.2 (Evolved Sea Sparrow Missile) ή 32 βλήματα BGM-109.

Επιπλέον οι καναδικές Type-26 θα ενσωματώνουν και 24 βλήματα αεράμυνας CAMM (Common Anti-Air Modular Missile), μέγιστου βεληνεκούς 25 χιλιομέτρων. Εκτός των βλημάτων αεράμυνας τα πλοία θα ενσωματώνουν οκτώ (8) βλήματα κατά πλοίων NSM (Naval Strike Missile), τέσσερις (4) τορπιλοσωλήνες για τορπίλες Mk.54, ένα (1) κύριο πυροβόλο των 127 χιλιοστών, δύο (2) πυροβόλα των 30 χιλιοστών και έξι (6) πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών. Το πρόγραμμα CSC αφορά στη ναυπήγηση 15 νέων φρεγατών προς αντικατάσταση των 12 φρεγατών κλάσης «Halifax», από τις αρχές της δεκαετίας του 2020 και μετά. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός του Καναδά, οι φρεγάτες Type-26 έχουν επιλεγεί από την Αυστραλία (9 πλοία) και από τη Μεγάλη Βρετανία (8 πλοία).

Comments

 1. Με άλλα λόγια, αφού ξέρουν ότι θα πληρώσουν πολλά χρήματα για το πρόγραμμα, θέλουν πραγματικό πολεμικό πλοίο για όλες τις εφαρμογές με αξιόλογη ισχύ πυρός και προστασία απο αντίπαλα αεροσκάφη και πλοία.

  Πληρώνουν και απαιτούν, σε αντίθεση με ορισμένους «συμμάχους» στην Μεσόγειος που πληρώνουν και παρακαλούν…ενώ παίρνουν σκαρταδούρα για εξωφρενικά ποσά…

  1. @Ndgi
   Τουλάχιστον αυτοί κάνουν πράξη τη λαική ρήση «…με τον παρά… ×××× και την κυρά…»
   Εδώ, μάλλον, με τον παρά μας ××××××…

   1. Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

    Προφανώς έτσι είναι τα πράγματα.
    Με αυτούς τους ξεφτίλες που έχουμε στην πολιτική, σε λίγο θα πρέπει να απολογούμαστε και στο αμερικανικό κογκρέσο για τις επιλογές, η να παίρνουμε άδεια απο τους αμερικανούς για οποιεσδήποτε αγορές.

  2. Ως μέτρο σύγκρισης!

   https://defencereview.gr/hellenic-navy-type-26-frigate-and-type-31/

   Κάθε Type-26 μαζί με όπλα υποδομές και FOS στοιχίζει 1,1 δις ευρώ!

   Δηλαδή για τέσσερα πλοία 4,4 δις ευρώ.

   Δες λίγο αγαπητέ φίλε τα χαρακτηριστικά μεταξύ της Type-26 και MMSC σύγκρινε κόστος!

   Αλλά δεν ξέρουν αυτοί, οι εδώ φωστήρες της κυβέρνησης ξέρουν καλύτερα.

 2. Το φοβερό είναι ότι την πρόταση στον Καναδά για τις Type-26 προώθησαν από κοινού η BAE Systems και η …Lockheed Martin! Εκεί δεν πρότειναν κάποια έκδοση των «πρωτοποριακών» ΜΜSC, έστω επιμηκυμένη κτλ. Άρα δυστυχώς μπορεί εύλογα να συμπεράνει κανείς ότι ξέρουν που τους παίρνει να προσπαθούν να κάνουν αυτά που κάνουν. Αλλά ξέχασα, ο Καναδάς χωρίς όραμα απλά αγόρασε φρεγάτες, ενώ σε εμάς μας πλασάρεται ότι αγοράζουμε… ολόκληρο πρόγραμμα.

  1. Έτσι ακριβώς φίλε Spiral.

   Ξέρουν που μπορούν να πλασάρουν αυτά τα σαράβαλα, και ποιές χώρες δεν σηκώνουν αστείες προτάσεις και τους δείχνουν σύντομα την έξοδο.

   Ξέρουν επίσης πότε έχουν ως συνομιλητές καραγκιόζηδες και πότε σοβαρούς ανθρώπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *