Με μια ανάρτηση του, που συνοδεύτηκε και από video στο YouTube, ο προϊστάμενος της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου προμήθειας του τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης βλήματος κατά πλοίων Atmaca. Τα βλήματα προορίζονται, αρχικά, για τον εξοπλισμό των κορβετών MILGEM και των φρεγατών Oliver Hazard Perry.

Ο Atmaca έχει παρόμοιες δυνατότητες με τα εν υπηρεσία, στην Τουρκία, γαλλικά βλήματα Exocet και αμερικανικά Harpoon. Ζυγίζει 800 κιλά και φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 200 κιλών. Πετά με υποηχητική ταχύτητα, ενώ επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων, με πιθανότερη τιμή τα 220 χιλιόμετρα. Η καθοδήγηση του επιτυγχάνεται μέσω συστημάτων INS/GPS (Inertial Navigation System/Global Positioning System), ενώ κατά την τερματική φάση χρησιμοποιεί ενεργητικό σύστημα ραντάρ για αυτόνομη έρευνα και ανίχνευση στόχου.

Για τη σύγκριση βλημάτων κατά πλοίων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας διαβάστε ΕΔΩ

Για την πρόοδο της Τουρκίας στον τομέα της πυραυλικής τεχνολογίας διαβάστε ΕΔΩ

Comments

  1. Οι Τούρκοι σε ότι αγορά αμυντικού συστήματος κάνουν, βάζουν όρο για μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας. Οι δικοί μας τα βρίσκουν στις μίζες!
    Όπως και να έχει με την ταχύτητα που έχουν οι Atmaca, θα μπορούν έγκαιρα να εντοπιστούν και αναχαιτιστούν απο ένα σύστημα σαν το TOR-M1, το οποίο καλό θα ήταν να αναβαθμιστεί κάποια στιγμή.
    Απο εκεί και πέρα εμείς για να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα που είχαμε πριν την παραλαβή του Atmaca απο τους Τούρκους θα πρέπει να αναβαθμίσουμε τα συστήματα mlrs, να αυξήσουμε τις μονάδες αγοράζοντας απο τα αποθέματα των ΗΠΑ και μεταφέροντας κάποιες απο αυτές στα νησιά και αγοράζοντας βλήματα MGM-168 Block.IVA και ότι αντιπλοικό προιόν παρουσιάζει η εταιρεία.
    Επίσης μεγάλη σημασία θα πρέπει να δείξουμε στο σύστημα NSM και στην παράκτια εκδοσή του, το οποίο έχει επιλεγεί απο ΗΠΑ και Γερμανία και δείχνει ικανότατο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *