Σύμφωνα με ανακοίνωση της Leonardo, η εταιρία αναμένεται να προμηθεύσει το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό με τις βελτιωμένες τορπίλες Black Shark (BSA : Black Shark Advanced) και συναφούς εξοπλισμού και υπηρεσιών υποστήριξης για τον  εξοπλισμό των δύο από τα τέσσερα υποβρύχια τύπου U-212A, τα οποία εντάχθηκαν σε υπηρεσία τον Ιούλιο του 2016 και τον Μάιο του 2017 αντίστοιχα.

Τα δύο πρώτα U-212A εντάχθηκαν σε υπηρεσία τον Μάρτιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2007, ενώ στον προϋπολογισμό του 2018 έχει εξασφαλιστεί κονδύλι για τη ναυπήγηση δύο ακόμα υποβρυχίων του τύπου.

Η BSA αποτελεί εξέλιξη και βελτιωμένη έκδοση της γνωστής Black Shark, η οποία βρίσκεται σε υπηρεσία από την Ιταλία, την Χιλή, την Ινδονησία, την Μαλαισία, την Πορτογαλία και τη Σιγκαπούρη, ενώ είναι και μια από τις υποψηφιότητες του ελληνικού διαγωνισμού.

Στην έκδοση BSA η τορπίλη ενσωματώνει ένα καινοτόμο τμήμα παραγωγής ενέργειας, το οποίο προσαρμόζεται στις εκάστοτε επιχειρησιακές ή εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

Όταν η τορπίλη χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς γίνεται χρήση επαναφορτιζόμενης μπαταρίας με διάρκεια ζωής 100 εκτοξεύσεις, μειώνοντας έτσι το κόστος εκπαίδευσης. Σε επιχειρησιακό επίπεδο η μπαταρία «διοχετεύει» όλη την ενέργεια σε μία και μόνη δράση: εκτόξευση, κίνηση και προσβολή του στόχου.