Σε μια ξεκάθαρη δήλωση στήριξης της Ελλάδας έκανε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτι, σε συγκεντρωμένους δημοσιογράφους, ελάχιστα λεπτά πριν τη συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του, Πάνο Καμμένο, στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο Τζ. Μάτις δήλωσε: «Ο κόλπος της Σούδας είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια προσέγγισης στη Μεσόγειο και σε κάθε άλλο μέρος του ΝΑΤΟ. Και έχουμε πολύ στενή συνεργασία συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών μου επαφών με τον υπουργό Άμυνας. Είναι είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος σε όλους τους τομείς από τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ως τη στήριξη που παρέχουν στις ναυτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και τη στρατιωτική μας συνεργασία συν τη διπλωματική μας συνεργασία στις Βρυξέλλες».

Η συγκεκριμένη δήλωση αντανακλά τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα και τη Βάση της Σούδας, ιδιαίτερα στη σημερινή χρονική συγκυρία, όπου οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ άσχημο επίπεδο και αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο, εάν η Τουρκία δεν σταματήσει τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με τη Μόσχα και την Τεχεράνη, δύο ορκισμένους εχθρούς της Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σε δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την παρουσία και στάθμευση στην Ελλάδα περισσότερων αμερικανικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».

Comments

  1. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος για τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος για την Ελλάδα?
    Η Ελλάδα έχει δώσει τα πάντα στις ΗΠΑ. Απο εξοπλιστικά προγράμματα μέχρι και την στάση της απέναντι σε τρίτες χώρες. Τί έχει πάρει όμως! Ακόμη και στο σκοπιανό δεν έδειξαν στάση συμμάχου προς την Ελλάδα αλλα προς τα Σκόπια. Για τα ελληνοτουρκικά ας το αφήσουμε καλύτερα! Ακόμη και τώρα που οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο και εμείς δίνουμε και νέες βάσεις, τίποτα δεν έχει αλλάξει.
    Άραγε φταίει η στρατηγική των ΗΠΑ ή η δική μας πολιτική του μονίμως YES SIR!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *