Οι «Φρουροί της Επανάστασης», ένα από τα πλέον επίλεκτα σώματα των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσίασαν, την περασμένη Τετάρτη, ένα βλήμα αέρος-εδάφους αντιαρματικού ρόλου, βασισμένο στο βλήμα αερομαχίας μικρού βεληνεκούς AIM-9P Sidewinder. Το νέο βλήμα, το οποίο ονομάζεται Azarakhsh (Αστραπή), προορίζεται για χρήση από επιθετικά ελικόπτερα.

Η παρουσίαση, η οποία καλύφθηκε από το ιρανικό κανάλι «Al-Alam», έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων τριών νέων αεροπορικών κέντρων, εκ των οποίων ένα είναι κέντρο έρευνας ελικοπτέρων και ένα εξειδικευμένο κέντρο τεχνικής συντήρησης και γενικής επισκευής ελικοπτέρων. Στην τελετή συμμετείχε ο Διοικητής των «Φρουρών της Επανάστασης», Στρατηγός Mohammad Ali Jafari.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Al-Alam» ης ιρανικής τηλεόρασης το Azarakhsh έχει βάρος 70 κιλά, μήκος 3,1 μέτρα και μέγιστο βεληνεκές 10 χιλιομέτρων (μέγιστη ταχύτητα: 550 μέτρα το δευτερόλεπτο). Το βλήμα είναι εφοδιασμένο με θερμογραφικό ανιχνευτή. Παράλληλα, και στην ίδια τελετή, παρουσιάστηκε και ένα μεταφορικό ελικόπτερο Mi-17 εφοδιασμένο με σύστημα νυχτερινής όρασης.