Σύμφωνα με δηλώσεις του Συνταγματάρχη Glenn Dean, που είναι ο Διευθυντής του Προγράμματος Stryker, οι δοκιμές των ενεργητικών συστημάτων αυτοπροστασίας Trophy και ADS (Active Defense System) επί τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Stryker δεν ικανοποίησαν και πλέον ο Αμερικανικός Στρατός αναζητά άλλη λύση. Μετά τα άρματα μάχης M-1 Abrams (Trophy) και τα τεθωρακισμένα οχήματα Bradley (Iron Fist), για τα οποία έχουν επιλεγεί ενεργητικά συστήματα αυτοπροστασίας, ο Αμερικανικός Στρατός αναζητά και ένα σύστημα για τα Stryker.

Η αρχική επιλογή του Αμερικανικού Στρατού, για το Stryker, ήταν το Iron Curtain της Artis Corporation, αλλά, τον Αύγουστο του 2018, ο Αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να μην προχωρήσει με το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά να δοκιμάσει το ισραηλινό Trophy και το γερμανικό ADS. «Και τα δύο συστήματα αντιμετωπίζουν προκλήσεις ωριμότητας και, σε τελική ανάλυση, αποδείχθηκε ότι δεν κάνουν για τα Stryker», δήλωσε ο G. Dean. Το πρόβλημα είναι ότι, σε αντίθεση με το M-1 Abrams και το Bradley, το Stryker είναι ελαφρύτερο, ενώ έχει και εργονομικό πρόβλημα χώρου στο εσωτερικό.

Μια από τις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζει πλέον ο Αμερικανικός Στρατός, είναι η υιοθέτηση του συστήματος προειδοποίησης λέιζερ MAPS (Modular Active Protection System), το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Επιπλέον, εξετάζεται και περίπτωση των παθητικών συστημάτων αυτοπροστασίας (soft-kill), δηλαδή η εγκατάσταση παρεμβολέων και καπνογόνων αναλώσιμων.