Η ισραηλινή Rafael ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο του προγράμματος ενσωμάτωσης, στην κατευθυνόμενη βόμβα SPICE-250, ενός συστήματος αυτόματης αναγνώρισης στόχων, το οποίο θα προσδώσει στη βόμβα ικανότητα προσβολής κινούμενων στόχων και ικανότητα αναγνώρισης του στόχου, πριν την προσβολή τους. Σύμφωνα με την Rafael η συγκεκριμένη προσθήκη, σε συνδυασμό με το μέγιστο βεληνεκές της SPICE-250, που είναι της τάξεως των 100 χιλιομέτρων, θα καταστήσει τις βόμβες SPICE-250 ίσως το ικανότερο σύστημα στον κόσμο, στην κατηγορία των κατευθυνόμενων βομβών.

Στο μέγιστο βεληνεκές η Πιθανότητα Κυκλικού Σφάλματος (CEP) της SPICE-250 είναι μόλις τρία (3) μέτρα, ενώ το σύστημα καθοδήγησης αποτελείται από ηλεκτροπτικό και υπέρυθρο αισθητήρα, για την τερματική φάση, και συστήματα INS/GPS για τη φάση της βασικής πτήσης (από την εκτόξευση μέχρι την τερματική). Το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης στόχων έχει σχεδιαστεί να παραβλέπει τις παρεμβολές στο GPS.

Comments

  1. Και απο τιμη , τιμαρα . Δεν προκειται για add-on kit οπως στις SPICE 1000/2000 το οποιο ενσωματωνεται σε υπαρχων «σωμα» βομβας , αλλα για νεο οπλο εξολοκληρου. Οπως και στην GBU-53/B , τα πολλαπλα συστηματα καθοδηγησης ins/gps, millimeter-wave radar, infrared , laser , optical , data links τις καθιστουν ακριβες και σε συνδυασμο με την μικρη κεφαλη τους & μη υπαρξη κινητηρα, καταλληλες για συγκεκριμενη κατηγορια στοχων και αποστολων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *