Μετά το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ανέπτυξε η Άγκυρα για τις θαλάσσιες διεκδικήσεις της γύρω από τη χώρα, κάποιοι στην Τουρκία έφεραν προς συζήτηση το καθεστώς κυριαρχίας της Κρήτης και κάποιων νησιών του Αιγαίου. Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, η συμφωνία του Λονδίνου της 30ης Μαΐου 1913 παραχώρησε τα τρία τέταρτα της Κρήτης στην Τουρκία, αλλά η Ελλάδα κατά παράβαση των συνθηκών «κατέλαβε» ολόκληρο το νησί. Για το λόγο αυτό, τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις ετοιμάζονται τώρα να κινηθούν νομικά και να προσφύγουν στη διεθνή δικαιοσύνη διεκδικώντας την «επιστροφή» της Κρήτης και κάποιων νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία, όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, «Αναντολού», σε άρθρο του την Τετάρτη 13 Μαΐου.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ για το ΕΘΝΟΣ

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Ιλίας Τοπσακάλ, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλληλεγγύης και Αλληλοστήριξης του Τουρκικού Κόσμου, Χαλίτ Κανάκ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο σχετικά με την προσφυγή που ετοιμάζεται ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης, εξηγούν ότι ο «γείτονας» που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι η Ελλάδα, η οποία καταστρατηγώντας το διεθνές δίκαιο, έχει μεταφέρει στρατεύματα σε 12 νησιά.

«Αυτές οι ενέργειες της Ελλάδας έχουν αυξηθεί κατά πολύ τελευταία. Ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο, τα αποθέματα του φυσικού αερίου και ο υποθαλάσσιος πλούτος γύρω από την ΤΔΒΚ ώθησαν την Ελλάδα να αναζητήσει συνεργάτες. Προς την ίδια κατεύθυνση άρχισαν να κινούνται και η Αίγυπτος, το Ισραήλ, ακόμη και ο Λίβανος και κάποιες άλλες χώρες, χωρίς να έχουν δικαιώματα στην περιοχή με βάση το διεθνές δίκαιο και χωρίς καμία συμφωνία να προβλέπει κάτι τέτοιο. Κάποιες διεθνείς εταιρείες προσπάθησαν επίσης να το εκμεταλλευτούν, ενώ κάποιες άλλες χώρες δεν έβγαλαν μιλιά. Αντιθέτως, η Τουρκία, με την πολύ σημαντική συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, εξασφάλισε την ασφάλεια και το μέλλον της στην περιοχή», υποστηρίζει ο Ιλίας Τοπσακάλ, ο οποίος σημειώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και το πολεμικό ναυτικό έχουν εκπονήσει ειδική έκθεση σχετικά με τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Πάνω από 100 ΜΚΟ θα προσφύγουν για την Κρήτη

Σύμφωνα με τον Τοπσακάλ, πάνω από 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν τη στήριξη του Συνδέσμου Αλληλεγγύης και Αλληλοστήριξης του Τουρκικού Κόσμου αποφάσισαν να ασχοληθούν εμπράκτως με την υπόθεση και να διεκδικήσουν δικαστικώς δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή.

«Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι νομικοί σύμβουλοι του συνδέσμου μας. Σκεφτόμαστε να φέρουμε την υπόθεση αυτή ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), καθώς και των οργανώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η υπόθεση αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο στα δικαιώματα της Τουρκίας, αλλά θα περιλαμβάνει και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ. Οι ΜΚΟ εκεί θα ενεργήσουν από κοινού. Στην κίνηση αυτή θα συμμετάσχουν και ΜΚΟ από το Καζακστάν, την Κιργισία, το Ουζμπεκιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, παρακολουθώντας και στηρίζοντας τη νομική διαδικασία. Ομοίως, υπάρχουν αρκετές αδελφές ΜΚΟ και στα Βαλκάνια, που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Η έναρξη της διαδικασίας θα ξεκινήσει με μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα», ανέφερε ο Τοπσακάλ.

Σχετικά με την έκβαση τέτοιων προσφυγών από ΜΚΟ στον υπόλοιπο κόσμο, ο Ιλίας Τοπσακάλ, διευκρίνισε ότι για παράδειγμα την υπόθεση της Παλαιστίνης την «τρέχει» εδώ και χρόνια μία ΜΚΟ, όπως και το ζήτημα του ανατολικού Τουρκεστάν ή της Κίνας, η οποία αναγκάστηκε να σταματήσει κάποιες ενέργειές της, όταν ΜΚΟ ξεσηκώθηκαν εναντίον της πριν από 6-7 μήνες.

«Τα κατάφεραν; Υπάρχει αποτέλεσμα; Αυτό είναι συζητήσιμο. Ίσως κάποιες κυρίαρχες δυνάμεις να συνεχίσουν την άδικη και παράνομη συμπεριφορά τους, αλλά το σημαντικό είναι να ακουστούν οι φωνές μας. Κάθε αντίδραση στον κόσμο, που προέρχεται πλέον από μεμονωμένα άτομα ή μέσω ΜΚΟ, επιτυγχάνει κάποιο αποτέλεσμα. Να είστε σίγουροι ότι μετά από αυτή την πανδημία οι αγωγές μέσω των ΜΚΟ θα είναι πολύ σημαντικές. Έτσι όταν αναλάβουμε κοινή δράση ο σύνδεσμός μας μαζί με άλλες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα φέρουμε εις γνώση της διεθνούς κοινότητας τα δικαιώματα που έχει η Τουρκία βάσει του διεθνούς δικαίου πάνω σε 12 νησιά που της ανήκουν στο Αιγαίο, στην Κρήτη, τη Λιβύη, το Κιρκούκ και τη Μοσούλη, την Κριμαία και τη δυτική Θράκη», υποστηρίζει ο Τοπσακάλ.

Προσφυγή στη Χάγη

«Η Κρήτη είναι η ψυχή μας, έχουμε χύσει το αίμα μας για αυτή», διατείνεται ο Χαλίτ Κανάκ, λέγοντας ότι ξεκίνησαν αυτόν τον δικαστικό αγώνα για λόγους εθνικής συνείδησης.

«Ξεκινήσαμε αυτήν την υπόθεση με μια ομάδα 22 ατόμων υπό την ομπρέλα του συνδέσμου, ενώ λαμβάνουμε συμβουλές και από ακαδημαϊκούς. Χωρίσαμε τα τουρκικά έθνη και τις οθωμανικές περιοχές σε 8 μέρη και αντίστοιχα οι 8 περιφερειάρχες μας εργάζονται πάνω σε αυτό το ζήτημα, οι οποίοι έχουν ορίσει προέδρους σε 42 τουρκόφωνες χώρες στον Καύκασο και τα Βαλκάνια», εξηγεί ο Χαλίτ Κανάκ, ο οποίος σημειώνει ότι η διαδικασία θα επιταχυνθεί μετά την επιδημία του κορονοϊού και ότι οι επίσημες κινήσεις τους θα γίνουν από τον Ιούνιο.

«Θα προσφύγουμε σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το Δικαστήριο της Χάγης και τα Ηνωμένα Έθνη, και θα στηρίξουμε αρκετά αυτή τη διαδικασία. Επίσης, ορισμένες από αυτές τις προσφυγές θα αφορούν και περιπτώσεις γενοκτονίας. Στόχος μας είναι να πάρουμε πίσω τα καταπατημένα δικαιώματά μας. Θα υπηρετήσουμε αυτόν τον νόμιμο σκοπό μέχρι τέλους. Δεν πρόκειται για ένα συμβολικό βήμα, αλλά για ένα ουσιαστικό βήμα. Η άλλη πλευρά μπορεί να παρουσιάσει τα αντίθετα από εμάς, αλλά θα τους αντιμετωπίσουμε με τα στοιχεία και τα έγγραφά μας και αναμένουμε κι από εκείνους το ίδιο», υποστηρίζει ο Κανάκ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «από όποια πλευρά κι αν το δείτε, έχουμε δικαιώματα στα τρία τέταρτα της Κρήτης και των 14 νησίδων που την περιβάλλουν.

Αν δεν μιλήσουμε για τα δικαιώματά μας στην Κρήτη και τα δικαιώματά μας στα Δωδεκάνησα που κατέλαβαν οι Ιταλοί παίρνοντάς τα μέσα από τα χέρια μας κι έπειτα δεν μας τα παρέδωσαν ποτέ μέχρι σήμερα παρά τη συμφωνία ανταλλαγής με τη Λιβύη, τότε κάποιοι θα αμφισβητήσουν ακόμη και τη Γαλάζια Πατρίδα, την παρουσία μας στην Κύπρο, ή τη στάση μας στη Συρία, όπου βρισκόμαστε ως εγγυητές της ασφάλειάς τους.

Τώρα με την απόβασή μας στη Μεσόγειο, η οποία εδώ κι αιώνες είναι γνωστή ως τουρκική λίμνη, κατόπιν εντολής του προέδρου μας, δηλώσαμε την ενεργή παρουσία μας. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε εκεί και με βάση το νόμο».

Η «τουρκική γενοκτονία» στην Κρήτη

Το πρακτορείο «Αναντολού» προβαίνει παράλληλα και σε μία ιστορική αναδρομή όσον αφορά το καθεστώς της Κρήτης.

Σύμφωνα με την τουρκική εκδοχή, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, η Κρήτη, η οποία απέχει-όπως σημειώνεται- 180 χιλιόμετρα από τις ακτές της Μούγλα (Αλικαρνασσός), βρισκόταν υπό την κυριαρχία της Βενετίας, μέχρι που κατακτήθηκε από τον οθωμανικό στόλο στις 27 Σεπτεμβρίου 1669 μετά από έναν μεγάλο πόλεμο που διήρκεσε 24 χρόνια 4 μήνες και 16 ημέρες.

Οι Έλληνες δέχτηκαν μάλιστα με μεγάλη χαρά την κατάκτηση του νησιού από τους Τούρκους. Οι ορθόδοξες εκκλησίες, που είχαν κλείσει οι Ενετοί, άνοιξαν αμέσως. Οι αγρότες που ήρθαν στο νησί από την Τουρκία με τις οικογένειές τους κατασκεύασαν τζαμιά, γέφυρες, βιβλιοθήκες, βρύσες. Λόγω αυτού του κλίματος ελευθερίας, πολλοί Έλληνες ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στο νησί. Το 1760 ζούσαν στο νησί 200 χιλιάδες μουσουλμάνοι και 60 χιλιάδες χριστιανοί.

Η πρώτη εξέγερση στην Κρήτη ξέσπασε το 1770, καθοδηγούμενη από τους Ρώσους, αλλά έπειτα ξεσπούσαν κι άλλες κατά διαστήματα.

Αφότου ο Μεγάλος Βεζίρης, Φαζίλ Αχμέντ Πασά, ύψωσε την τουρκική σημαία στο κάστρο του Ηρακλείου, η Κρήτη έπαψε να είναι οθωμανική λίγο πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους, δηλ. 241 χρόνια αργότερα.

Η ελληνική εξέγερση, όπως η Τουρκία ονομάζει την επανάσταση του 1821, κατεστάλη το 1825, αλλά το 1830 ιδρύθηκε η ανεξάρτητη Ελλάδα κατόπιν επιβολής των δυτικών κρατών.

Αμέσως μετά, ξέσπασε εξέγερση και στην Κρήτη. Αυτή η εξέγερση κατεστάλη, αλλά οι Έλληνες εξεγέρθηκαν και πάλι το 1841 και το 1859. Κατά τη διάρκεια αυτών των εξεγέρσεων διενεργήθηκαν σφαγές εναντίον των Τούρκων. Η μεγαλύτερη σφαγή έγινε στο Σελίνο στις 16 Αυγούστου 1866.

Το νησί έγινε ελληνικό το 1909, συνεχίζει το «Αναντολού». Τότε εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν τις πλατείες των μεγάλων πόλεων της οθωμανικής αυτοκρατορίας για να διαμαρτυρηθούν για την κατοχή φωνάζοντας «Η Κρήτη είναι η ψυχή μας, το αίμα μας», καταλήγει το τουρκικό πρακτορείο, περνώντας το μήνυμα ότι η Κρήτη βρίσκεται ουσιαστικά υπό «ελληνική κατοχή».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Comments

 1. Για να μην εχουμε αυταπατες οτι φταιει ο κακος Ερντογαν, αυτα τα εχει πει και ο αρχηγος της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης Κεμαλ Κιλιτσνταρογλου.

  Για ν μην πιασουμε την Μεράλ, και τους Γκριζους Λυκους. Μπροστα σε αυτους, ο Σουλτανος ειναι μετριοπαθης.
  Ολα τα κοινοβουλευτικα κομματα πλην του κουρδικου συναγωνιζονται σε μίσος και επιθετικοτητα κατα της Ελλαδας. Και γιατι εχουν τις θεσεις αυτες; Μα διοτι απλουστατα αυτες οι θεσεις αρεσουν στους ψηφοφορους που τα ψηφιζουν.
  Οι αριστερόστροφες αφέλειες της δεκαετιας του ΄70 περι «καλου τουρκικου λαου» και «κακιας φασιστικης τουρκικης ηγεσιας» πρεπει καποτε να τελειωσουν.

  1. Όταν είχαμε την ευκαιρία να τους πατήσουμε κάτω και να τους εξαφανίσουμε από το χάρτη με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τη συμφωνία των Σεβρών η τότε αντιπολίτευση (οι απόγονοι των σημερινών) δημιουργούσε διχασμό προκειμένου να αρπάξει την εξουσία και έφεραν πίσω το φιλογερμανό βασιλιά που γνώριζαν ότι αποτελεί κόκκινο πανί για τους τότε συμμάχους μας τελικά η αρρωστημένη δίψα τους για την εξουσία και το φαγοπότι είχε τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

   Αν υποθετικά οι τότε πολιτικές δυνάμεις βάζανε στην άκρη το κομματικό τους συμφέρον και βοηθούσαν τον Βενιζέλο σε εκείνη την ευνοική συγκυρία σκέφτοντας το συμφέρον της πατρίδας σήμερα θα είχαμε όλη την Ανατολική Θράκη,τη Σμύρνη,Έφεσο,Τένεδο την Κύπρο τη Βόρειο Ήπειρο και στο άμεσο μέλλον θα βάζαμε υποθήκη για να πάρουμε την Πόλη.

   Η Τουρκία θα είχε διαμελιστεί αφού στα τότε σχέδια υπήρχε η δημιουργία Κουρδικού κράτους στα σημερινά εδάφη της Τουρκίας αλλά και να δωθούν περισσότερα εδάφη στην Αρμενία.

   Ουσιαστικά σήμερα η Τουρκία θα ήταν ανύπαρκτη ως δύναμη και ως χώρα.

   Τα τότε εγκληματικά λάθη και η υστεροβουλία των τότε κομμάτων (απόγονοι των σημερινών) δεν έγιναν μάθημα σε κανέναν από αυτούς,έχουν αφήσει της ΕΔ εδώ και πάρα πολλά χρόνια ξεβράκωτες ενώ θα έπρεπε η Ελλάδα να είναι στην κυριολεξία αστακός.

   Σήμερα που η Τουρκία έχει το πάνω χέρι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν την κατάσταση για να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί.

   Και εδώ αποδεικνύεται πως οι Τούρκοι είναι πατριώτες εν αντιθέσει με τους εδώ που είναι ξενόδουλοι και ανίκανοι να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της Ελλάδας και γενικότερα του Ελληνισμού βλέπε Κύπρο.

 2. Περιμένουμε απάντηση του Δένδια να χαζογελάει και να λέει πως τζάμπα θα πάνε και δεν θα βγάλουν άκρη κατά το τζάμπα σκάβουν οι Τούρκοι στις λάσπες στην Κυπριακή ΑΟΖ και δεν θα βρούνε τίποτα.

  Είναι πράγματι λυπηρό το πώς κατάντησε αυτός ο ευλογημένος τόπος.
  Μόνο που την ευθύνη δεν την έχει μόνο το πολιτικό προσωπικό διαχρονικά που είναι εντελώς ανίκανο και ξενόδουλο αλλά και οι νεοελληναράδες που τους στηρίζουν με την ψήφο τους.
  Τα τελευταία πολλά χρόνια όλοι οι πρωθυπουργοί ήταν και είναι ανεπάγγελτοι ενώ πολλοί από αυτούς είναι και πολιτικά τζάκια.
  Βρείτε μια προηγμένη χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη όπου η πρωθυπουργία πάει από τον πατέρα στο γιο και που μια ζωή όλοι αυτοί είναι εσαεί υπουργοί και βουλευτές.
  Και όσοι δεν εκλέγονται «βολεύονται» σε κρατικές υψηλές θέσεις με παχυλούς μισθούς.
  Η Ελλάδα είναι δυστυχώς μαι τριτοκοσμική χώρα και εδώ την ευθύνη δεν την έχουν μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες.

  1. Αυτός ο Δενδιας είναι ένα ηλίθιο και μισό , το μόνο που μπορεί είναι το χαζοχαρουμενο ύφος

   Σε ότι άφορά την τριτοκοσμική χώρα, σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς έτσι είναι.
   Φυσικά και φταίμε όλοι μας, που τους ψηφίζουμε.

   Από την άλλη όμως είδες και τι έγινε με αυτόν τον Τσιπρα. Αυτό το άτομο πρέπει να πάει φυλακή λόγω εξαπάτησης του κόσμου
   Δεν φταίει ο λαός, που όταν βγαίνουν στην εξουσία κάνουν τα αντίθετα από ότι έλεγαν πριν

   Νομίζω οτι είναι η απελπισία που διεχει τους περισοτερους

 3. Η Τουρκία τη «δουλειά» της κάνει.
  Απλά, στην Ελλάδα έχει κυριαρχήσει (ψάξτε να βρείτε πώς ποιός από πότε, γιατί, κονδύλια, διορισμους, προαγωγες ανελίξεις κλπ)
  μια ελίτ Ακαδημαϊκή, δημοσιογραφική, πολιτική και άλλη η οποία θεωρεί διαχρονικά, ότι τα όποια προβλήματα διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντί μας εκπορεύονται κυρίως:
  είτε από έναν που παίζει το ρόλο του κακού μπατσου και ο άλλος είναι ο καλός με τον οποίο τσακώνονται μεταξύ τους για την εξουσία,
  είτε για εσωτερική δλδ κατανάλωση,
  είτε έχουν προβλήματα για αυτό μας εξάγουν την κριση τους με υπερπτήσεις πιθανο θερμο επεισόδιο κλπ,
  άρα πρέπει πάση θυσία να δείχνουμε καλή θέληση και κατανόηση και να μην τραβάμε το σχοινί
  άρα δεν πρέπει να προχωρούμε σε ενέργειες που θα ερεθίσουν την Τουρκία όπως άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων με βάση αυτά που δικαιούμαστε από το διεθνες δίκαιο.
  Αυτή είναι η δική τους ρεαλ πολιτίκ
  Γ. Α. Παπανδρέου
  Ντόρα Μπακογιάννη
  Κατρούγκαλος
  Δένδιας
  συνέπεια και συνέχεια στην πολιτική. Την οποία στηριζουν ΜΜΕ, Ακαδημαικοι, δημοσιογραφοι, ….και….ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ..

 4. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ δε θέλει να βλέπει είτε από Στρουθοκαμηλισμό Φόβο ή Μυθριδατισμό ότι οι Πραξεις της Τουρκίας απέναντί στην Ελλάδα υποδηλώνουν μια ΣΑΦΗ:
  Αναθεωρητική Πολιτική ΑΛΛΑΓΗΣ των Υπαρχόντων Συνόρων και ΑΡΧΙΚΑ του καθεστωτος στο Αιγαίο μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ μας ΣΥΝΤΡΙΒΗ και σβήσιμο από το Χάρτη.

  1. Πες τα ρε φιλε, οπου το λεω με βγαζουν τρελλο. Αν χασουμε εστω και ενα μιλι στο αιγαιο τοσο η γωοπολιτικη μας αξια μειωνεται οποτε τοσο λιγοτερο μας υπολογιζουν, ποσο μαλλον εδω που ευθεως οι μογγολοι ερχονται να παρουν την μιση Ελλαδα

  2. Σε παρακαλω μην κακολογεις τους γειτονες μας…..

   Χρονια προσπαθουμε να ανοιξουμε διοδους επικοινωνιας με τους φιλους μας γειτονες, εχουμε κι Μετρα Οικοδομηση Εμπιστοσυνης, εχουμε κι συμπεθεριασμους ….

   ΖΗΤΩ η ελληνο-τουρκικη φιλια…….

   κουμουτσακοοοοοοοο προχωρα, σε θελει ολη η χωρα (των ΕΦΙΑΛΤΩΝ) !!

 5. «Η Κρήτη είναι η ψυχή μας, έχουμε χύσει το αίμα μας για αυτή», διατείνεται ….ο Χαλίτ Κανάκ. Είναι να μην σε πετύχει την ώρα που πίνεις κάποιο υγρό η ανάγνωση αυτής της δήλωσης, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αναρρόφησης -πνιγμού από αιφνίδιο γέλωτα .

  1. Τα λένε σοβαρά όμως

   Μονο με πυρηνικά υπάρχει οριστική λύση, και ας φάμε μετά και λίγο ραδιενέργεια
   Αυτη η Τουρκορατσα πρέπει να φύγει απο τον πλανήτη

   1. Συμφωνώ απόλυτα, μόνο που εδώ η μάζα φαίνεται να μην έχει αίσθηση κινδύνου, και αν τους πείς κινδυνεύουμε να μας ξανασκλαβώσουν σου απαντούν δεν θα αφήσουν οι ξένοι, το πολύ να τους δώσουμε λίγο ΑΟΖ να μην ασφυκτιούν, κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε κοντά σε πόλεμο!

 6. Κλασσικοί Τούρκοι… Η ιστορία της περιοχής εκκινεί το μεσαίωνα και τα έθνη που ευτύχισαν να αποτινάξουν το τουρκικό ζυγό και να μην εκτουρκιστούν, πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους βιολογικούς απογόνους των προσήλυτων. Αενάως τραγικοί. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με το μορφωτικό τους επίπεδο και τη ποιότητα της εκπαίδευσης και πληροφόρησης που λαμβάνουν. Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε Βόρειο Κορέα της Εγγύς Ανατολής και χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της κατά παρόμοιο τρόπο. Μπορεί να μην έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον απλό τουρκικό λαό, κατά τις διδαχές των εδώ χρησίμων ηλιθίων, αλλά με αυτούς τους ισλαμοφασίστες ελπίζω να μας χωρίζει η άβυσσος.

  Καθίσταται πια σαφές πως αντιμετώπιση της Τουρκικής επιθετικότητας με αμήχανα χαμόγελα και στρατηγικό νου ψύχραιμου νηπίου όχι απλός δεν ενδεικνύεται, αλλά είναι τελείως αντιπαραγωγική.

 7. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ολόληρη την Τουρκία. Η Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνική και Ορθόδοξο κέντρο. Και εμείς μέχρι το 1922 είχαμε δικά μας εδάφη απέναντι. Όπως και στη βόρεια Κύπρο.
  Μπορούμε να κάνουμε και εμείς αντίστοιχα πράγματα, αλλά εδώ δε κουνιέτε κανείς.
  Ένα μόνο βοηθά: πρέπει να φτιάξουμε και να επενδύσουμε βαριά στις ΕΔ μας.
  Όσο κρυβόμαστε, όλλο και πιο πολλά που μας ανήκουν θα διεκδικούν και δε θα μας αφήσουν στην ησυχεία.
  Τέρμα τα ομορφόλογα και οι διπλωματίες των πολιτικών, εδώ πρέπει να γίνει κάτι.

  1. Ούτε τα εξοπλιστικά προχωράνε που θα έπρεπε η χώρα να είναι στην κυριολεξία αστακός αλλά εδώ όπως βλέπεις αεροπλάνα καινούργια ουσιαστικά τα αφήνουν να απαξιώνονται.

   https://www.militaire.gr/quot-xemenoyme-quot-apo-metagogika-aeroskafi-vazoyn-sto-quot-psygeio-quot-ti-symfonia-ypostirixis-ton-c-27/

   Τα εκατομμύρια τα μοιράζουν στα συμφέροντα και στον κομματικό τους στρατό για να επιβιώσουν πολιτικά.

 8. Όταν είχαμε την ευκαιρία να τους πατήσουμε κάτω με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τη συμφωνία των Σεβρών τότε η αντιπολίτευση δημιουργούσε διχασμό για να αρπάξει την εξουσία (έβαλαν και στο παιχνίδι τις επιστροφής του φιλογερμανού βασιλιά όπου ήταν το κόκκινο πανί για τους τότε συμμάχους μας) και κάποιοι τότε ήθελαν ψωμί ελιά και κότσο βασιλιά με τα γνωστά αποτελέσματα.

  Σήμερα που έχουν οι Τούρκοι το πάνω χέρι το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο.
  Άρα οι Τούρκοι είναι περισσότερο έξυπνοι από το εδώ πολιτικό προσωπικό εν αντιθέσει με τους εδώ που έχουν τη λογική λιγότερη κυριαρχία λιγότερη Ελλάδα αρκεί να επιβιώσουν οι ίδιοι τους και ο κομματικός τους στρατός.
  Συμπέρασμα οι Τούρκοι είναι πατριώτες και οι νεοέλληνες είναι οι ανάξιοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

  https://www.militaire.gr/quot-xemenoyme-quot-apo-metagogika-aeroskafi-vazoyn-sto-quot-psygeio-quot-ti-symfonia-ypostirixis-ton-c-27/

  https://www.militaire.gr/ta-20-ekatommyria-gia-diafimisi-ypirchan-ochi-omos-ta-55-gia-na-petaxoyn-ta-metagogika-aeroskafi-c-27/

  Κόμμα, κομματοκρατία και φαγοπότι.

  Τόσο ανίκανοι και τόσο βαλτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και με σχέδιο προχώρησαν αργά αλλά σταθερά στην αποβιομηχάνιση της χώρας.

  Τώρα είσαι έρμαιο στις ορέξεις των Τούρκων και όχι μόνο.

  1. Ωχ, αρχισαν τα παραμυθια με τον βενιζελος σας παλι;;;;

   Ξερεις πως ηρθε αυτη η αθωα περιστερα στην εξουσια;;;

   Για μαθε για να εκπλαγεις !!!

   Το Στρατιωτικο «συνδεσμος» Ζορμπα σου λεει τιποτα;;;;

   Μην ξεχασουμε την ΛΑΤΡΕΙΑ κι αδελφοσυνη που εδειχνε στο μουσταφα κεμαλ, τον ΣΦΑΓΕΑ των Ελληνων στην Ιωνια κι Ποντο!!

    1. Θελεις να ανεβασω τη επισημη επιστολη με την σφραγιδα της Προεδρου της Ελληνικης Δημοκρατιας, την εποχη οπου ο «μπατριωτης» βενιζελος εστελνε την ταδε επιστολη στην διεθνη επιτροπη του οργανισμου νομπελ για να προτεινει κι να προωθησει την υποψηφιοτητα του μουσταφα κεμαλ για το βραβειο της – ακουσον ακουσον – ειρηνης;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

     Ποσους Ελληνες της Ιωνιας κι του Ποντου, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ με τις διαταγες του ο μουσταφα κεμαλ το φιλαρακι του βενιζελου;;;;;;;;;;;;;;;;

     ξερεις πως ο Σταλιν βοηθησε με πολεμικο υλικο κι με στρατιωτικους συβουλους τον κεμαλ για να διωχθει το Ελληνικο & Αρμενικο στοιχειο απο τον Ποντο;;;;;;;;

     Στην πλατεια οπου ξεσπασε το δηθεν πραξικοπημα εναντιον του ταγιπ, την ονομαζομενη πλατεια Τακσιμ, εκει, υπαρχει εναν μνημειο που εχει ανεγερθει στην μνημη της τουρκικης κι σοβιετικης φιλιας!

     Οι ιερες αγελαδες του νεο Ελληνισμου, που επιτρεπει αυτη η σαθρη κι Εθνοκτονα μεταπολιτευση, ο Εθνικισμος θα τις ΕΞΑΕΡΩΣΕΙ.

    1. Δεν εχω τιποτα με το ονομα, με την υστεροφημια του ελευθεριου βενιζελου….

     Τα ιστορικα γεγονοτα γραμμενα επισημα στα αρχεια του Κρατους κι στα αρχεια του ΕΣ, μαρτυρουν την ποιοτητα ή καλυτερα την ΕΛΛΕΙΨΗ ποιοτητας κι Ελληνικου αιματος αυτου του ατομου !!

     Ζητω συγνωμη εαν η αληθεια πληγωσε τις ευαισθησιες μερικων τις εσωψυχες αναγκες που κατεχουν για μυθιστορηματα !!

 9. όταν δηλώνεις ότι…:
  «δεν επιθυμώ στρατικοποίηση της κατάστασης ότι και αν μου κάνουν…»
  γιατί τί άλλο έμεινε να σου κάνουν και έχεις ως κοκκινη γραμμή;; να αποβιβασουν στρατο σε βραχονησιδες και να πετάξουν πανω απο τη Θεσσαλονικη και την Αθηνα.
  «δεν θα επεκτεινω όπως έχω το δικαίωμα να το κάνω τα χωρικά μου ύδατα στα 12 μίλια….αλλά καποια στιγμή θα το πραξω»….το οποίο το ακούμε τα τελευταία 30 χρόνια και ξέρουμε πολύ καλά τί σημαίνει..
  «δεν θα ανακυρησουμε ΑΟΖ και δεν στελνουμε συντεταγμένες στον ΟΗΕ
  οι άλλοι σου στελνουν παντού ότι έχουν και δεν έχουν και στο τέλος θα βγεις σα ΜΑΚΑΚΑΣ….να φωνάζεις…η Κρήτη είναι Ελληνική…
  έχουν τρυπήσει τη θάλασσα της Κύπρου όπως το μ..νι της τελευταίας π…τάνας και συ γελάς…
  σου στέλνουν ερευνητικό και λες….το πήρε ο άερας το καρουδότσουφλο των 50.000 τόνων…
  ε τότε λογικό είναι να μην ενδιαφερονται για τη δημιουργια ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ..
  εδώ και μία δεκαετία έχουμε αφήσει πέντε υπερσύγχρονα συμβατικής πρόωσης υποβρύχια χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας και με τορπίλες της δεκαετίας του ‘70 και ακόμα το κοσκινάνε..
  δεν έχουμε εκσυγχρονίσει τις τέσσερις πιο αξιόμαχες μονάδες επιφανείας του ΠΝ (ΜΕΚΟ 200ΗΝ) που έπρεπε να το είχαμε κάνει από την προηγούμενη δεκαετία και ακόμα το συζητάμε.
  δεν έχουμε ιδέα τι θα κάνουμε με την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων “S”
  εδώ και μία δεκαετία έχουμε αφήσει χωρίς ανταλλακτικά και υποστήριξη τις πλατφόρμες (Mirage 2000) των υποστρατηγικών SCALP-EG και AM-39 Exocet
  εδώ και μία δεκαετία έχουμε αφήσει χωρίς ανταλλακτικά και υποστήριξη τις πλατφόρμες (Mirage 2000) των υποστρατηγικών SCALP-EG και AM-39 Exocet
  αντί για τα 2/3 του κορμού του στόλου των μαχητικών μας πρώτης γραμμής (F-16), αποφασίσαμε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση να αναβαθμίσουμε μόλις τα 84
  ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;;;;….

  δες τα παρακάτω:
  https://www.defence-point.gr/news/quot-arrythmies-quot-toy-ethnikoy-mas-symvoylioy-exoterikis-politikis-quot-na-ta-vroyme-quot

  https://www.defence-point.gr/news/to-tromagmeno-elliniko-politiko-systima-poy-yponomeyei-tis-stratigikes-mas-symmachies

  1. Επιτρεψε μου να επισημανω κατι οφθαλμοφανες.

   Ολοι αυτοι που εχουν συναινεσει κι ενεργη συμμετοχη στην αποδομηση των ΕΔ, την δυσλειτουργια κι την φονικη ελλειψη εκσυγχρονισμου των, δεν ειναι πλεον ανικανοι, ὴ ανοητοι, ὴ απλα ακαταλληλοι.

   Συστηματικα, οπως πολυ ορθα εγραψες, επι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ πραττουν το ιδιο εργο εναντιον του Εθνους – αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο.

   Αρα, το αθροισμα λεει, πως ολοι αυτοι, εχουν μονο μια αναγνωση, μια ταυτοτητα.
   Ειναι ολοι τους μισελληνες κι συνειδητοι προδοτες!

 10. Στη Χάγη προσφεύγουν μόνο κράτη και μετά από συμφωνία. Όχι ο κάθε πικραμένος.
  Είναι μια αστεία υπόθεση που όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.
  Εκτός των άλλων, κάποια Δικαστήρια (π.χ. των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων), επηρεάζονται ή και δικάζουν άνθρωποι του Σώρος με ότι καταλαβαίνουμε ότι σημαίνει αυτό.
  Θέλει πολλή προσοχή η υπόθεση. Θα αρκούσε μια απόφαση 100% φυτευτή να μας κάνει να τρέχουμε για πολλά χρόνια, με πιθανότατη πλέον σύρραξη είτε το θέλουμε είτε όχι.

 11. Ολα αυτα δεν θα ειχαν γινει αν η δειλη τριανδρια του 96 ειχε πολεμησει.Τελικα οι δυο βραχοι εγιναν το ενα τριτο της Ελλαδας

  1. Δεν προκύπτει από κάπου αυτό που λεςγια τα Ίμια. Και το 87 ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε συμμαχία με τη Βουλγαρία και οι Τούρκοι πήραν το τρίτο…. Στη συνέχεια όμως μας την φόρεσαν.

  2. Αγαπητέ φίλε, η Τριανδρία που αναφέρεσαι τον Σεπτέμβριο του 1996 ,δηλαδή 8 μήνες μετά, πήρε 41,16%Και 162 έδρες από τον λαό και μας κυβέρνησε 4+4 Χρόνια ακόμη,μας χρέωσε αλλά και εγώ δεν ξέρω πόσα δις.ολοι αυτοί που μιλούσαν για Ελλάδα,πήραν άσε να μη το πω τι.μηπως για όλα φταίει ο κυρίαρχος λαός?και μήπως καταλογηστηκαν ποτε ευθύνες σε κανένα?Και μήπως πλήρωσε ποτέ κανένας?τι ξηνουμε πληγές Τώρα.στον μόνο που έχω εμπιστοσύνη είναι στο θεό της Ελλάδας.

 12. Ενδεχομενως χρειαζομαστε περισσοτερο προωθηση της ελληνο-τουρκικης «φιλιας»….

  κουμουτσακοοοοοοοοο, που σαι ρεε….

 13. Είναι γραφική αυτή η ιστορία. Παρόλα αυτά κάνει εντύπωση ότι ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης φτιάχνει επιτροπές με μέλη ΜΚΟ για τα συμφέροντα ενός κράτους και μάλιστα επικαλείται και το νόμο.
  Τεσπά, μπορεί να έχουμε κι εμείς 5 γενιές Μητσοτάκηδων, Καραμανλήδων και Παπανδρέηδων αλλά τέτοια κομματοσκυλίλα στην Ελλάδα δεν παίζει.

 14. Εγώ, εκτός των άλλων για να τους τρολάρω θα έφτιαχνα 400 ΜΚΟ και θα ζήταγα όλη τη Μ. Ασία και τον Πόντο.
  Και θα έπαιρνα μαζί μου και άλλες 500 ΜΚΟ των Αρμενίων, να ζητάνε τα υπόλοιπα.

 15. Ο Θ.Κολοκωτρονης (Αυτός στον οποίο οφείλουμε την ελευθερία μας και οι πολιτικάντηδεςπου δεν έχουν πολεμήσει διαχρονικά πουθενά, θέλαν να τον σκοτώσουν και τον φυλάκισαν υπό απάνθρωπες συνθήκες κράτησης)είχε πει :στον τούρκο όσο δείχνεις τα μπροστινα σου τόσο σου δείχνει τα πισινά του,ενώ όταν του δείχνεις τα πισινά σου, σου δείχνει τα μπροστινά του.(συγγνώμη για την γλώσσα, που χρησιμοποιώ ).
  Εφόσον λοιπόν οι κυβερνώντες μας κάνουν το δεύτερο από αυτό που περιγράφει ο γέρος του Μοριά, να είστε σίγουροι ότι οι Τούρκοι θα φτιάξουν άλλες 4000μκο για να διεκδικήσουν και την Κέρκυρα ακόμη.
  Απο το 74 και μετά έχουμε δει και ακούσει σημεία και τέρατα από τους Τούρκους,παρόλα αυτά κάθε 3και λίγο συζητάμε μαζί τους μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, δηλαδή τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε ότι μας σκάβουν το λάκκο?η μήπως τον σκύβουμε μόνοι μας?!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *