Φωτογραφία που φέρεται να επιβεβαιώνει την μεταφορά αρμάτων μάχης τύπου Leopard-2A4 στην κατεχόμενη Κυθρέα, κάνει τις τελευταίες ώρες τo γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

© Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Στη φωτογραφία παρουσιάζεται Τούρκος οπλίτης και όπως αναφέρουν σχετικές αναρτήσεις, τ’ άρματα μάχης είναι βαμμένα με «παραλλαγή ερήμου». Η εν λόγω είδηση φιλοξενείται σήμερα από ελλαδικά ΜΜΕ καθώς και από τουρκικά.

Σημειώνεται ότι την σχετική είδηση, δημοσίευσε πρώτη η Σημερινή της Κυριακής τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο σχετικό ρεπορτάζ της Σημερινής, αναφερόταν ότι οι κατοχικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με μία επιλαρχία τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard (σαράντα δύο άρματα μάχης συνολικά), γερμανικής κατασκευής, η οποία εδρεύει σε στρατόπεδο στην περιοχή της κατεχόμενης Κυθρέας (εκεί ευρίσκεται το Σύνταγμα Τεθωρακισμένων του κατοχικού στρατού), ενώ έχουν προβεί σε σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους – ειδικές δυνάμεις, πεζικό κ.λπ.

Τα άρματα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο από τον Έβρο και αποτελούν μέρος της 1ης τουρκικής Στρατιάς του Έβρου, όπου ο τουρκικός Στρατός έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αρμάτων μάχης με πυροβόλο διαμετρήματος 120mm (Leopard-2A4, M-60T Sabra) και των εκσυγχρονισμένων αρμάτων με πυροβόλο 105mm (Leopard-1T).

ΠΗΓΗ: Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Comments

 1. Τα Τ-80U δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από Μ48/60 με πυροβόλα των 105mm. Είναι λογική η μεταφορά τους στην Κύπρο, από την στιγμή που στον Eβρο δεν κινδυνεύουν, τα Μ60Τ είναι αναγκαία στην Συρία και τα Altay σε λίγα χρονιά θα εμφανιστούν στον Έβρο για να αντικαταστήσουν όσα M60T και Leo-2A4 έχουν απομείνει.

  1. Δεν κινδυνευουν στον Εβρο?
   Με τα λοιμα των 2α4 και με τα …….Sabra θα σταματησουν τα 2HEL κτλ?
   Πυροβολησαν τα ποδια τους οι Τουρκοι….

 2. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!!! Και τα υποβρύχια τύπου 214 για τον ευφράτη τους τα έδωσαν και όχι για το Αιγαίο!!!
  Τέλος πάντων! Οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει και 70 Α/Κ Firtina στο νησί, αλλα αυτό που πρέπει να ανησυχεί είναι η αδιαφορία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού για τον εξοπλισμό της Ε.Φ. και η πολιτικής των δυο μεγαλύτερων κομμάτων για το Κυπριακό!
  Απο εκεί και πέρα οι Κύπριοι στην συμφωνία που θα κάνουν με το Ισραήλ για το οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, να βάλουν και 100 merkava μέσα!

 3. @Chris Ain
  το πρόβλημα στην Κύπρο είναι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ένα ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΓΗΝ ΑΜΥΝΑ στο οποίο ο Κύπριος φορολογούμενος δίνει εισφορές απο καταθέσεις τοκομερίδια μετοχές κλπ κλπ και το ποσό αυτό ανήλθε σε δις…ευρώ…..από αυτά ένα πολύ σημαντικό μέρος έγινε λίμο για κρατικούς αξιωματούχους και μισθά και δημόσιες δαπάνες….αν, πήγαιναν στην άμυνα πίστεψέ με,,….1-2 υποβρύχια θα είχε σίγουρα το νησί και βλέπουμε για τα υπολοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *