Φωτογραφία που φέρεται να επιβεβαιώνει την μεταφορά αρμάτων μάχης τύπου Leopard-2A4 στην κατεχόμενη Κυθρέα, κάνει τις τελευταίες ώρες τo γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

© Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Στη φωτογραφία παρουσιάζεται Τούρκος οπλίτης και όπως αναφέρουν σχετικές αναρτήσεις, τ’ άρματα μάχης είναι βαμμένα με «παραλλαγή ερήμου». Η εν λόγω είδηση φιλοξενείται σήμερα από ελλαδικά ΜΜΕ καθώς και από τουρκικά.

Σημειώνεται ότι την σχετική είδηση, δημοσίευσε πρώτη η Σημερινή της Κυριακής τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο σχετικό ρεπορτάζ της Σημερινής, αναφερόταν ότι οι κατοχικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με μία επιλαρχία τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard (σαράντα δύο άρματα μάχης συνολικά), γερμανικής κατασκευής, η οποία εδρεύει σε στρατόπεδο στην περιοχή της κατεχόμενης Κυθρέας (εκεί ευρίσκεται το Σύνταγμα Τεθωρακισμένων του κατοχικού στρατού), ενώ έχουν προβεί σε σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους – ειδικές δυνάμεις, πεζικό κ.λπ.

Τα άρματα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο από τον Έβρο και αποτελούν μέρος της 1ης τουρκικής Στρατιάς του Έβρου, όπου ο τουρκικός Στρατός έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αρμάτων μάχης με πυροβόλο διαμετρήματος 120mm (Leopard-2A4, M-60T Sabra) και των εκσυγχρονισμένων αρμάτων με πυροβόλο 105mm (Leopard-1T).

ΠΗΓΗ: Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ