Όπως ανακοίνωσε η Naval Group η έναρξη ναυπήγησης (κοπή ελάσματος) της πρώτης φρεγάτας [email protected] ή FDI (Frégates de taille intermédiaire), θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πρώτη φρεγάτα θα παραδοθεί το 2023, ένα χρόνο μετά την ένταξη σε υπηρεσία της όγδοης και τελευταίας φρεγάτας τύπου FREMM (D-657 «Lorraine»).

Υπενθυμίζουμε ότι το Γαλλικό Ναυτικό θα ναυπηγήσει πέντε (5) [email protected], ενώ το σχετικό συμβόλαιο υπογράφηκε το 2017. Όπως είναι γνωστό οι [email protected] αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος και για το ΠΝ (Πολεμικό Ναυτικό). Με τη ναυπήγηση των πέντε (5) [email protected] το Γαλλικό Ναυτικό καλύπτει την απαίτηση του για 15 σύγχρονες φρεγάτες: 5 [email protected], 8 FREMM και 2 Horizon.

Σε γαλλική υπηρεσία οι [email protected] θα αντικαταστήσουν τις φρεγάτες «La Fayette». Ο εξοπλισμός τους θα περιλαμβάνει βλήματα SCALP-Naval και MM-40 Block.3 Exocet και αντιαεροπορικά βλήματα Aster-15/30. Ο κυριότερος αισθητήρας του πλοίου θα είναι το νέο ραντάρ AESA Sea Fire.

To Sea Fire είναι ένα σύγχρονο ραντάρ με ικανότητα να εμπλέξει έως και 16 στόχους ταυτοχρόνως και ικανότητα αποκάλυψης στόχων χαμηλού ηλεκτρομαγνητικού ίχνους, απόρροια των νέων τεχνολογιών που εφαρμόζονται με τέσσερις σταθερές διατάξεις κεραιών με στοιχεία Tx/Rx κατασκευασμένα από Νιτρίδιο του Γαλλίου (GaN). Το Sea Fire μπορεί να «βλέπει» τυπικούς στόχους μεγέθους αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας σε αποστάσεις έως και 500 χιλιόμετρα ενώ στόχους επιφανείας επιπέδου φρεγάτας ή κορβέτας σε αποστάσεις 800 χιλιομέτρων.

Comments

  1. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική του ραγιαδισμού, όχι φρεγάτες αλλά κρουαζιερόπλοια θα πάρουμε για να μεταφέρουμε τους Τούρκους με άνεση στις επιχειρήσεις τους στην Ανατολική και όχι μόνο Μεσόγειο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *