Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου η Πολεμική Αεροπορία της χώρας χρησιμοποίησε, για πρώτη φορά, το νέο βλήμα αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς Rampage. Η χρήση του έγινε τον περασμένο Απρίλιο, στη Συρία, εναντίον ενός στρατιωτικού εργοστασίου κατασκευής πυραύλων και κατά αποθηκών οπλισμού του Συριακού Στρατού. Ο Rampage αναπτύχθηκε προκειμένου να προσβάλει, πρωτίστως, αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, όπως τα S-300 και S-400.

Το βλήμα Rampage παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2018 από την IAI (Israel Aerospace Industries) και την IMI (Israel Military Industry, πλέον Elbit) και έχει πιστοποιηθεί για χρήση από τα μαχητικά αεροσκάφη F-16. Εκτός των αντιαεροπορικών συστημάτων το Rampage ενδείκνυται ως μέσο προσβολής και άλλων στρατηγικής σημασίας στόχων (σταθμοί διοίκησης και ελέγχου, αεροπορικές βάσεις και εγκαταστάσεις, κέντρα ανεφοδιασμού και υποστήριξης κ.ά.).

Είναι ένα υπερηχητικό βλήμα, το οποίο μπορεί να επιχειρεί ημέρα και νύχτα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες σε μεγάλες αποστάσεις («αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων» σύμφωνα με τον Boaz Levy, Γενικό Διευθυντή και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Τμήματος Πυραύλων και Διαστήματος της IAI). Συνδυάζει σύστημα GPS και αδρανειακό σύστημα πλοήγησης με το σύστημα αντί-αντιμέτρων ADA της IAI. Οι συντεταγμένες του στόχου διαβιβάζονται από το αεροσκάφος-φορέα στο βλήμα, το οποίο μετά την εκτόξευση του λειτουργεί αυτόνομα (fire-and-forget).